Nya VikingContact 7 – ett allround vinterdäck för skandinavisk vinter

Continental vinterdäck

Med det nya VikingContact 7 presenterar Continental ett nytt heltäckande vinterdäck för skandinaviska väder och vägförhållanden.

Tack vare sin mjuka gummiblandning kan detta nyutvecklade vinterdäck ge bra grepp på snötäckta och isiga vägar även vid de extremt låga temperaturer som förekommer i norden. Ett väl sammansatt däckmönster ger snabb förskjutning av slask och vatten från kontaktytan. Vid körning i snö och på is samverkar lamellerna i slitbanan effektivt med vägbanan. När det gäller egenskaper som hantering överträffar detta däck sin föregångare med sju procent.

Det nya VikingContact 7 kommer att finnas tillgängligt hos däckhandlarna hösten 2018 och kommer att tillverkas i 112 storlekar för 14-21 tums fälgar. Samtliga däck är godkända för hastigheter upp till 190 km / h, alltså högre än gränserna för högsta hastigheter i Nordeuropa. Fem modeller av däcket kommer att levereras med ContiSeal-tekniken. Om det sker en punktering tätar dessa däck eventuella hål i däckets slitbana med en diameter på upp till fem millimeter. Flera av däcken kommer att vara tillgängliga med SSR Runflat-teknik, och sortimentet kommer också att innehålla modeller med ContiSilent-teknik för särskilt lågt däck-/vägbuller i passagerarutrymmet. På EU-däcketiketten är VikingContact 7 betygsatt “C” för rullmotstånd och “E” för våtgrepp. Däck-/vägbuller på 72 dB kvalificerar däcket för symbolen med två svarta ljudvågor. Dessa däck har också passerat de nödvändiga bromsproven för att kvalificera sig för 3PMSF symbolen.

Jämfört med sin föregångare skall det nya VikingContact 7 ge en sju procent förbättring av skyddet mot vattenplaning, sex procent kortare bromssträcka i vått väglag och fyra procent bättre handlingegenskaper i slask och på is. Handling på snö och torra vägar visade en förbättring med två procent. Rullmotståndet har minskat med tre procent – också uppmätt mot föregående modell.