Bästa dubbfria vinterdäck i Vi Bilägares däcktest

Foto: Vi Bilägare

Bästa dubbfria vinterdäck blev Continental VikingContact 7, Nokian HKPL R3 blev tvåa och Goodyear UltraGrip Ice 2  utsågs till bästa valet för barmark och våta vintervägar när Vi bilägare testade dubbfria nordiska vinterdäck.

Vi Bilägare har testat 8 dubbfria nordiska vinterdäck hos Arctic Falls i Älvsbyn. De åtta nordiska dubbfria vinterdäcken i storleken 205/60-16 testades på fyra olika underlag i tretton ronder. Alla subjektiva testmoment utfördes med Ford Focus medans bromsprover med ABS på snö och is gjordes med VW Golf.

Testdäcken bestod av nykomlingarna:
Bridgestone Blizzak Ice
Michelin x-Ice Snow
Nexen WinGuard Ice Plus WH43

Som ställdes mot följande däck:
Continental VikingContact 7
Firemax FM805 (även känt som Nereus NS805)
Goodyear UltraGrip Ice
Nokian HKPL R3
Pirelli IceZero FR.

Vi Bilägare skriver som en del av motiveringen till Continentals förstaplats:  ” VC7 har vunnit de senaste två årens tester sedan debuten 2018 och än har inte konkurrenterna kommit i kapp. Det blir näst in till full pott i vintergrenarna. Både på is och snö kommunicerar det tydligt till föraren var greppgränsen går. Beteendet är logiskt och lättkört med en mild understyrd balans.”

Här kan du läsa hela Vi Bilägares test av dubbfria nordiska vinterdäck.

About Joakim Held 990 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!