Hankook tar plats i DJSI World för femte året i rad

Foto: Hankook

Däcktillverkaren Hankook listas återigen i världsberömda Dow Jones Sustainability Index World. DJSI World lyfter fram Hankook för sitt hållbarhetsarbete och då framför allt företagets samhällsansvar samt hantering av distributionskedjor. Hankook har listats i DJSI World sedan år 2016 och är det enda asiatiska företaget i branschen för biltillbehör som uppmärksammas år 2020.

Däcktillverkaren Hankook listas i Dow Jones Sustainability Index (DJSI) World för femte året i rad. DJSI övervakar aktieutvecklingen för världens ledande företag efter kriterierna ekonomi, miljö och samhälleligt ansvar. Indexen fungerar sedan som en måttstock för att utvärdera de olika företagens hållbarhet. DJSI World består av ledande företag inom global hållbarhet och representerar de främsta 10 procenten av de 2 500 största företagen i S&P Global Broad Market Index som baseras på långsiktiga ekonomiska faktorer och ESG-faktorer (Environment, Social, Corporate Governance (miljö, samhälle, företagsledning).

Årets DJSI World består av 323 företag vilket representerar 12,7 % av de 2 540 främsta globala företagen. 17 sydkoreanska företag ingår, varav Hankook är det enda företaget i branschen för biltillbehör som har sin bas i Asien. För femte året i rad har Hankook valts ut i indexet, vilket visar att däcktillverkaren har expertis av världsklass i fråga om hållbar ledning och en framtidsinriktad pionjärroll i branschen.

Ett av de samhällsinriktade projekten som Hankook har lanserat strävar efter att skydda utrotningshotade djurarter i Daejeon-provinsen (en provins sydkoreanska anläggningar för forskning, utveckling och produktion är belägna) för att bidra till en hållbar hantering av den biologiska mångfalden och för att restaurera ekosystemet. Däcktillverkaren visar även sitt engagemang för det lokala samhället genom att tillhandahålla bostäder och socialt understöd för familjer i utsatta situationer.

Förutom arbetet som får ett erkännande genom DJSI World så belönades Hankook även med en guldmedalj i kategorin ”Annual Reports – Online” (Årsrapporter – online) under Galaxy Awards 2020 för rapporten över Hankooks samhälleliga ansvar under 2019–2020. Galaxy Awards är en internationell tävling för marknadskommunikation som organiseras av amerikanska MerComm Inc. för att uppmärksamma företag för just deras marknadskommunikation.

Profilbild
About Joakim Held 626 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen