AEZ Steam Forged – smidd fälg till Tesla S och X

AEZ fälg

AEZ Steam Forged – Lyxig smidd fälg med låg vikt

AEZ Steam forged är AEZ första ECE godkända smidda fälg och är anpassad för Tesla S och X-modellerna.

Smidda aluminiumfälgar har en lång tradition inom bilindustrin som inledde tester redan på 1930-talet.Smidda aluminiumfälgar har sitt ursprung i racing- och motorsport, mycket tack vare fördelar som hög stabilitet och mycket låg vikt.

Tradition och modernism ligger ofta nära varandra och ibland kombineras i en ultimat produkt. Med AEZ-smidda serien har AEZ gått in i premiumklassen när det gäller lättmetallfälgar.  ECE-godkännandet,  gör fälgen godkänd för användande på Tesla Motors S och X modeller.

AEZ  Steam forged finns till Tesla som så kallad “staggered fitment” i 8.5×21″ och 9×21″ för S-modellen och i 9×22″ och 10×22″ för X-modellen.

Låg vikt spelar en viktig roll för de sportiga Tesla Motors bilarna, därför har AEZ  fokuserat på dessa bilmodellerna med den första smidda, ECE godkända fälg.

AEZ fälg

MAXIMAL VIKTOPTIMERING

Råmaterialet,  aluminium 6061 T6 används främst för flygindustrins lätta konstruktioner och erbjuder de bästa förutsättningarna för smidda fälgar. Trots en 30-procentig viktminskning hanterar AEZ Steam forged de höga belastningar och ökar samtidigt utbudet.

AEZ Steam.forged – Fakta och siffror:
Mått: 8,5×21, 9,0×21, 9,0×22, 10,0×22 tum
Utförande: keramisktpolerat
Konstruktion: smidd
Belastning: 1030 kg
VTA: ja
ECE: Tesla Model S och Model X
TPMS: 100% TPMS-FIT

About Däckavisen 1166 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!