Trehjuliga E-lastcykel från Continental testad av spanska posten

Continental däck

De BKL-märkta e-lastcyklarna har en lastkapacitet på cirka 550 liter. Paket och post kan transporteras bekvämt med Contis 250W mittmotor med en räckvidd på upp till 60 kilometer.

Minska utsläppen
Sedan 2008 har Correos förlitat sig alltmer på elbilar för att minska koldioxidutsläppen. Förra året började den spanska posttjänsten använda en e-lastcykel som ett första pilotprojekt i Sevilla. Det imponerade på de anställda i den spanska posttjänsten så mycket att företaget nu fortsätter med detta koncept att göra leveransprocesserna mer hållbara och praktiska.

I januari 2018 började Correos använda trehjuliga lastcyklar i fem spanska städer under cirka tre månader. Provmodellerna används i Madrid, Sevilla, Málaga, Cordoba och Granada för tester av tillförlitlighet och lämplighet i vardagen. Correos anser att en expansion till andra regioner och fordon är ett realistiskt alternativ.

Valet av Conti eBike-system
Vi är glada över att BKL har valt Continental’s eBike-system bland flera drivsystem och att vi därför kan erbjuda den spanska posttjänsten en effektiv och hållbar mobilitetslösning för vardagligt arbete”, rapporterar Jörg Malcherek, chef för segmentet Continental Bicycle Systems. Victor Puig, verkställande direktör vid BKL, tillägger: “Efter test med olika tillverkare valde vi Continental’s eBike-system eftersom det gav de resultat som bäst passade våra fordon. Vi var också imponerade av det partnerskapsbaserade samarbetet med Continental. ”

e-lastcykel

Mer hållbar och bekvämare
E-Cargo-cyklarna från BKL med Continental’s 48V eBike-system erbjuder hög komfort tack vare 250W mittmotorn. Lastcykeln som väger totalt 38 kg har en räckvidd på upp till 60 kilometer med den integrerade vridmomentsensorn, vilket garanterar effektiv användning av batteriet. Med trehjuliga e-lastcyklar kan brevbärarna bekvämt köra i zoner som tidigare varit otillgängliga och får därmed bättre tillgång till kundernas lägenheter. Leveranser kan utföras snabbare, på ett mer miljövänligt sätt och samtidigt bekvämare.

About Däckavisen 1160 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!