Sumitomos naturgummi stinker mindre

naturgummi däck

Sumitomo Rubber Industries, Ltd. meddelar att de, efter att ha lyckats identifiera de faktorer som får naturgummi att avge en odör, nu har utvecklat “Reduced Odor Natural Rubber”, en ny typ av naturgummi som avger betydligt mindre odör.

Tack vare introduktionen av en egen teknik för bearbetning av råmaterial vid Sumitomo Rubber-gruppens naturgummibearbetningsanläggning i Thailand, uppnår det nyutvecklade “Reduced Odor Natural Rubber” en betydlig minskning av lukten genom att dämpa nedbrytningen av luktpåverkande icke gummikomponenter (som proteiner och fetter) som finns i naturgummi i dess råmaterialstillstånd. Sumitomo tror att etablerandet av den nya tekniken utgör ett viktigt steg mot att lösa långvariga luktproblem, inte bara vid naturgummi bearbetningsindustrier, utan också på däckfabriker och andra platser där naturgummi hanteras.

Sumitomo Rubber Group är aktivt engagerad i forsknings- och utvecklingsaktiviteter som syftar till att förbättra däckens prestanda och samtidigt bättre svara upp till behov som uppstår genom ökad miljömiljömedvetenhet över hela världen genom att anpassa dem för att modifiera och göra naturgummi, utnyttja biomaterial och så vidare. Eftersom att särskilt naturgummi står för 30% * av de råvaror som utgör ett däck (efter vikt), jobbar vi vidare med  proaktiva ansträngningar för att hitta banbrytande lösningar kring naturgummi och dess användning.

* Källa: Rapport om “Tire Industry of Japan 2019” (Japan Automobile Tire Manufacturer Association)

Profilbild
About Joakim Held 698 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!