Statsråd på lektion i praktisk verkstad hos VEHO Bil

Verkstad

Statsrådsbesök på VEHO Bil med Verkstadsföretagarna och Sveriges Fordonsverkstäders Förening!

Verkstadsföretagarna och SFVF sitter med i lokala, regionala och nationella programrådet och hör ständigt från våra medlemmar om hur svårt det är att hitta nya medarbetare med rätt kompetens. Därför bjuder Verkstadsföretagarna in Statsråd Erik Nilsson till en lektion i Praktisk verkstad i början på mars med Sveriges Fordonsverkstäders Förening.

SFVF och Verkstadsföretagarna som arbetar ständigt med den tekniska utveckling vet också vilka krav som ställs på nyanställda.

Lång erfarenhet av verkstadsbranschen för lätta och tunga fordon i kombination med att dagligen möta den nya tekniken har gjort att vi har haft Praktisk verkstad för domare, beredningsjurister, Konsumentverket, Konsumentvägledare, Konsumentminister Per Bolund, Hallå Konsument och lärare i gymnasieskolan.

Det är få fordonsförare som läser hela instruktionsboken, få föräldrar känner till den tysta revolutionen och komplexiteten med att reparera dagens fordon. Därför känns det naturligt för Verkstadsföretagarna och SFVF att ge samma information som andra nyckelpersoner, verk och myndigheter fått. För att kunna fatta rätt beslut krävs det att beslutsfattare har rätt insyn och förståelse. Metin Basberber som är VD för VEHO har samma bakgrund som mig, d v s bilmekaniker säger Bo Ericsson och är en synnerligen lämpad person att tillsammans med oss ge Statsrådet en god insyn.

About Däckavisen 1161 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!