Pirelli världsledande inom hållbarhet enligt Dow Jones index

Pirelli däck

Pirelli är världsledande inom hållbarhet i Auto Components-sektorn, enligt Dow Jones index. Det framkommer i den årliga index-granskningen som genomförs av RobecoSam och S&P Dow Jones och som träder i kraft den 24 september. Pirelli fick totalt 81 poäng, medan sektorns genomsnittliga poäng låg på 32. 

Dow Jones hållbarhetsindex lanserades 1999 och är i dag ett av världens viktigaste marknadsindex när det kommer till hållbarhet. Över 2000 företag från 60 industrisektorer ingår i analysen som baseras på den integrerade utvärderingen av ekonomi, miljö och sociala faktorer.

Profilbild
About Joakim Held 781 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!