Nytt 57 tums däck från BKT

Foto: BKT

EARTHMAX SR 468, BKT:s nya 57-tums däck är det största däck BKT någonsin har tillverkat. Däcket i dimension 40.00 R 57 är avsett för dumpers.

BKT:s breda sortiment av specialiserade Off-Highway-däck välkomnar en ny produkt i familjen. EARTHMAX SR 468 är konstruerat för att användas på dumpers. Hittills har prototypen tillverkats i dimensionen 40.00 R 57 och är klart att testas av BKT:s ingenjörer under kommande  månader.

Historien bakom EARTHMAX SR 468 är speciell, eftersom de nya maskiner som krävs för att tillverka det enorma däcket anlände till anläggningen i Bhuj i Indien så sent som i januari, precis innan den lockdown som – i olika grad och perioder – drabbade den asiatiska kontinenten. På grund av det nödläge som uppstod i samband med coronapandemin installerades maskinerna som levererats till Bhuj inte med en gång. Det var först efter en tillfällig nedstängning av BKT:s produktionsanläggningar som verksamheten återupptogs med full kraft.

– Prototypen till Giant 57-tumsdäcket  har bara kunnat framställas tack vare den extraordinära beslutsamheten hos mina medarbetare. Vi vill använda det för att skicka ett positivt budskap till marknaden, våra partnerdistributörer och slutanvändare. På BKT har den forskning och utveckling som leder till nya produkter som hjälper företaget, men också hela branschen, att utvecklas aldrig stått stilla. Med hjälp av entusiasm och know-how hittar BKT alltid nya sätt att växa, även i de mest komplicerade lägen. Vi växer på alla sätt – med tanke på att detta är det största däck som BKT någonsin har skapat, säger Rajiv Poddar, Joint Managing Director för BKT.

– I det här läget måste vi ta fram hela vår styrka, energi och kreativitet. Det är det som driver BKT:s satsningar, liksom våra produkter. Det här är ett viktigt ögonblick: En Gigant-produkt har skapats som nu ska genomgå ytterst rigorösa tester fram till våren 2021 – tills vi är övertygade om att vi har uppnått högsta möjliga nivå på kvalitet och tillförlitlighet. Först när vi är helt säkra på att vi kan erbjuda användarna bästa tänkbara Earthmax SR 468 kommer vi att officiellt lansera nya 57” Giant, säger Dilip Vaidya, VD och teknisk chef för BKT.

EARTHMAX SR 468 sällar sig till den stora EARTHMAX-familjen, en serie radialdäck som används på terrängfordon och som har en struktur helt i stål för bättre motståndskraft i stommen och därmed mot skador. En av egenskaperna hos EARTHMAX SR 468 är det speciella däckmönstret och blandningen, som har tagits fram för att begränsa värmeutveckling. E-4-mönsterdjupet ska erbjuda motståndskraft under mycket krävande förhållanden.

About Däckavisen 772 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen