Nu lanseras Colmec Circle

Foto: Colmec

Genom att återanvända utslitna däck vill Colmec minska behovet av nya råvaror och bidra till att spara på jordens ändliga resurser.

Colmecs affärsidé är att erbjuda kunder i varje segment hållbara produkter och tjänster. De fortsätter nu sin långsiktiga miljö- och hållbarhetssatsning och tar ännu ett steg framåt genom att ge däck ett mer hållbart och grönare liv genom att förtydliga sitt arbetssätt genom Colmec Circle.

– I vårt hållbarhetsarbete idag utgör redan själva regummeringen av det utslitna däcket en viktig miljöaspekt genom en kraftig besparing av jordens ändliga resurser, då vi återanvänder ca 80% av det utslitna däcket. I vårt dagliga arbete reducerar vi även våra kunders bränsleutsläpp genom att våra mobila axeltekniker justerar och åtgärdar snedställda axlar som därmed blir korrekta och däcken rullar mycket lättare på fordonet. Våra däcktekniker utför även hjulstatuskontroller ute i fält på våra kunders fordon beträffande däckens- och hjulens kondition samt kontrollerar det mycket viktiga hjultrycket så att detta är korrekt. Dessa förebyggande tjänster och åtgärder säkerställer optimala förutsättningar för att maximera däckens totala livscykel ute på våra vägar, säger Patrick Sjölin, vice vd på Colmec.

Colmec erbjuder även sina kunder renovering av deras fälgar, för en mer hållbar totallösning.

Återanvändning av det utslitna kasserade däcket utgör redan idag en viktig del i ett mer hållbart kretslopp. Råvaror från de uttjänta däcken har utmärkta egenskaper och kan redan idag återanvändas. Colmecs vision är att i framtiden kunna återföra allt däckmaterial för tillverkning av nya däck.

Profilbild
About Joakim Held 871 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!