Nokian vill lansera däck av förnybara material

Nokian konceptdäck
Foto: Nokian

Nokian Tyres har satt upp ett ambitiöst mål, att vid 2025 lansera ett konceptdäck som innehåller enbart förnybara och återvunna material.

Nokian Tyres lanserade världens första vinterdäck år 1934. Däcket föddes ur ett behov av bättre vägsäkerhet och sedan dess har våra däck garanterat säkra bilresor i snö, is, regn och solsken världen över.

– Vi har decennier av lång erfarenhet i att utveckla vinterdäck för vinterförhållanden. Varje ny generation bygger på förra generationers erfarenheter och vi lär oss ständigt nya sätt att möta förändringar i världen, säger Anu Moisio, Brand Manager på Nokian Tyres.

Men säkerheten i dag betyder något mycket mer än att bara kunna göra en bilresa på ett tryggt sätt. Vi kan med vårt arbete bidra till välmående på vår planet och på allt levande.

– Vi vill att bilförare som väljer Nokian Tyres produkter vet att de genom sitt däckval inte bara skyddar sin familj under en bilresa, utan deras val även har betydelse för världen vi lever i, säger Anu Moisio.

Nokian Tyres har sedan flera år tillbaka utvecklat däck med hållbarhet som en central egenskap. De använder redan biomaterial, som till exempel rapsolja, i sina produkter och forskar efter nya hållbara material samt möjligheten att börja använda återvunnet material. Nokian vill göra sina produkter så hållbara som möjligt och för att möta denna utmaning har de ett ambitiöst mål att vid 2025 lansera ett konceptdäck, tillverkat enbart av förnybara och återvunna material.

– Vi har varit en pionjär i nästan 90 år. Det innebär en livstid av innovationer och många av dessa innovationer är till nytta för bilförare än i dag. Vi tror att utvecklingen av detta konceptdäck kommer att bli en ny grund för framtida innovationer som bidrar till skapandet av en bättre värld, säger Olli Seppälä, Head of R&D på Nokian Tyres.

Profilbild
About Joakim Held 895 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!

1 Trackback / Pingback

  1. Nokian Tyres vill bana vägen med förnybara miljödäck - Autonytt

Kommentarerna är stängda.