Nokian Tyres ett av de mest hållbara bolagen i världen

Nokian Tyres
Nokian Tyres har utnämnts till ett av de mest hållbara bolagen i världen. Bolaget kom på tredje plats i kategorin bilkomponenter i RobecoSAM Sustainability Yearbook 2018 som offentliggjordes förra veckan. RobecoSAM är experter på hållbarhet och deras årliga granskning anses vara en mycket pålitlig och omfattande rapport om hur hållbara företagen är runt om i världen.

Nokian däck utdelades också priset ”Industry Mover” som ges till företag som har förbättrat industrins hållbarhet mest, jämfört med året innan. Nokian Tyres hållbarhetsarbete uppmärksammades redan förra året då företaget i Dow Jones hållbarhetsgranskning fick nästan dubbelt så mycket poäng än industrin i genomsnitt och blev det bästa hållbara däckföretaget i Dow Jones Sustainability World Index.

– ­Vi arbetar målmedvetet i många områden när det gäller hållbarhet och har infört den som en naturlig del i våra globala funktioner. Det känns fantastiskt att få erkännande för våra långsiktiga ansträngningar, vilket inspirerar oss att även i fortsättningen arbeta på samma sätt och uppmuntrar oss att arbeta ännu mer hållbart, säger Teppo Huovila, ansvarig för hållbarhet på Nokian Tyres.

Koldioxidutsläppen minskar betydligt

Nokian Tyres tillverkar premiumdäck och är ett ansvarstagande företag som ska vara en god förebild med sikte att ytterligare växa inom hållbarhet. Företaget har fastställt flera hållbarhetsmål fram till år 2020. Ett av målen är att minska rullmotståndet med sju procent på däck som företaget producerar. Detta mål nåddes redan förra året, vilket minskar koldioxidutsläppen med 500 miljoner kilo. Förra året uppnåddes även målet att minska koldioxidutsläppen i produktionen med 20 procent.

Nokian Tyres har även som mål att granska alla sina gummiprocesspartners och eliminera alla soptippsavfall från produktionen. I fabriken i Nokia återvinns redan 100 procent av allt produktionsavfall och i fabriken i Vsevolozhsk i Ryssland ligger återvinningsgraden på 90 procent.

RobecoSAM utvärderar över 2 000 aktiebolag varje år. Utvärderingen omfattar deras ekonomiska, sociala och miljömässiga hållbarhet. I årets Sustainability Yearbook synades företag inom 60 olika branscher i 43 länder.

About Däckavisen 1161 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!