Nokian förbinder sig sätta klimatmål

klimatmål

Nokian däck är föregångare i hållbarhet och de vill vara med att minska växthusgaseffekterna genom att sätta ambitiösa vetenskapsbaserade klimatmål. Bolaget blev i maj part i initiativet Science Based Targets och har som mål att sätta ännu mer exakta mål som den oberoende organisationen sedan ska godkänna. Nokian Tyres klarade sitt tidigare mål att minska sina koldioxidutsläpp långt innan den satta tidsfristen gick ut.

– I vårt miljöansvar uppmärksammar vi redan nu hela produkternas livscykel i alla våra verksamheter. Vi satte som mål att minska koldioxidutsläppen i våra fabriker med 20 procent fram till år 2020, och redan i slutet av 2017 hade vi nått en minskning med hela 36 procent. Därför är det en naturligt för oss att fortsätta vårt långsiktiga miljöarbete och att vara med i initiativet Science Based Targets, säger Teppo Huovila ansvarig för Nokian Tyres hållbarhetsarbete.

Nya klimatmål ska sättas för både bolagets värdekedja och för produkternas miljöpåverkan.

– Vi utvecklar ständigt nya däck med lägre rullmotstånd vilket gör att de under sin förbrukningstid skapar betydligt mindre växthusgasutsläpp. Våra däck som såldes under 2017 och som har sju procent lägre rullmotstånd minskar koldioxidutsläppen motsvarande utsläpp från 54 000 personbilar om året, säger Teppo Huovila.

Nokian Tyres mål är att få ett godkännande för sina Science Based Targets-mål under 2019.

SCIENCE BASED TARGETS I KORTHET
Initiativet Science Based Targets sporrar företag att sätta vetenskapabaserade mål för att minska klimatförändringarna. Science Based Targets är ett samarbete mellan Världsnaturfonden (WWF), FN:s Global Compact, CDP och World Resources Institute (WRI) som ska främja de bästa tillämpningarna när det gäller att sätta vetenskapsbaserade klimatmål. Science Based Targets värderar och godkänner oberoende även mål som företag och organisationer har tagit fram.

About Däckavisen 1167 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!