Michelin CrossClimate-serien nu även till lätta lastbilar

Michline åretrunt däck

Michelin utökar sitt CrossClimate-sortiment till lätta lastbilar med lanseringen av Agilis CrossClimate. Det är ett sommardäck men med vinterkapacitet och är anpassat till en ny generation av högpresterande lätta lastbilar utan att kompromissa med rörligheten under vinterförhållanden. Däcket skall ha lång livslängd och låg TCO (Total Cost of Ownership), säkerhet i alla väder, robusthet och vara motståndskraftigt mot skador.

Det nya däcket är utformat efter återkoppling från slutanvändare i Frankrike, Tyskland, Turkiet och UK och infriar deras två viktigaste krav – ett “enda” däck som ger “åretrunt” rörlighet, under alla väderförhållanden med en robust och motståndskraftig sidvägg.

Som en följd av succén med onlinehandel och den stora ökningen av lokala leveranser samt tunga restriktioner för fordon i städer är lätta lastbilar ett av de snabbast växande fordonssegmenten.

Det 3PMSF-märkta Agilis CrossClimate däcket är certifierat för snöförhållanden, men beter sig fortfarande som ett sommardäck på torra vägar och bromsar därefter enligt Michelin. Detta sägs bero på den senaste gummitekniken; en blandning som levererar gummi- och mönsterflexibilitet, även vid frysningstemperaturer och ett multilager mönster som minimerar värmeöverföringen genom däcket.

Agilis CrossClimate har utvecklats och testats rigoröst i utmanande vinterförhållanden av Michelins vinterdäcktestlag på två platser i Europa, 4000 kilometer från varandra. Det är i Ivalo, högst upp i polcirkeln i Finland och Barcelonnette på 2 715 meters höjd i Alperna – en av Europas högsta belägna vägar.

About Joakim Held 974 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!