Jon Olssons glaciär dubbdäck till salu

Glaciärspikdäck

En unik uppsättning specialtillverkade spikdäck som tog Jon Olsson upp till toppen av en glaciär i hans Lamborghini Murciélago LP640 ligger till salu på en ny marknadsplats för både sälj, köp och hyr.

Däcken är av märket Hankook och är 19 tum stora fram och 20 tum bak. De är dubbade för hand med 16 millimeters spikdubbar.

– Att åka upp på ett fjäll så här i en bakhjulsdriven Lamborghini på 640 hästkrafter och med 16 millimeters spikar slår det mesta. Jag hade ett helt otroligt grepp. Jag älskar mina däck, sa Jon Olsson triumferande efter åkturen.

Jon Olssons kamouflerade Lamborghini Murcielago LP640 utrustades med de specialtillverkade spikdäcken när han i uppåt 100 km/h körde uppför glaciären Fonna till cirka 1 450 meters höjd. För att säkerställa att också väghållningen funkade i kurvorna körde Jon ned igen – i en slalombana!

Se videoklipp av åkturen här: https://youtu.be/7AF0-t3GGZA

Se bilder på däcken här: https://www.yaytrade.com/advert/spike-tires-for-racing-up-glaciers

Profilbild
About Joakim Held 723 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!