Hankook visar futuristisk vision om däck och mobilitet

Foto: Hankook

Hankook offentliggör ett futuristiskt mobilitetskoncept med projektet Design Innovation 2020 och presenterar en tvåhjulig mobilitetsenhet som kallas för HPS-Cell. Den så kallade HPS-cellen är en självkörande plattform som kan kopplas till olika passagerar- och lastutrymmen, så kallade ”poddar”.

För att ge liv åt det konceptuella däcket och HPS-cell-plattformen producerades en konceptfilm och en prototyp som illustrerar hur en stadsbefolkning kan använda den här typen av mobilitetsplattformar år 2040. I videon kombineras plattformarna med olika typer av poddar för att möta de specifika syftena som exempelvis en pendlingsresa, ett stadsjordbruk eller en familjeresa. De utbytbara poddarna och den enskilda mobilitetsplattformen HPS-Cell maximerar kapaciteten av anpassning efter skiftande behov samt rörelseeffektiviteten i framtida generationers smarta städer. Videon kommer att delas i olika kanaler runt om i världen för att demonstrera Hankooks innovativa arbete globalt.

Denna HPS-cell körs på ett luftfritt däck och använder sensorteknologi som identifierar däckets mönster och vägförhållanden i realtid. Den reagerar på slitagerisker och ändrar däckmönster efter vägförhållandena med hjälp av utbytbara hjul och optimerad infrastruktur.

– Vi är mer än glada över att kunna presentera årets resultat eftersom de är talande för den mobilitetsframtid som Hankook ser framför sig, säger Jimmy Kwon, vice vd för Hankook Tire Brand Lab.

About Däckavisen 772 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen