Hankook tar återigen plats i DJSI World

hankook däck

Hankook tar plats i DJSI World för fjärde gången i följd

Däcktillverkaren Hankook har placerat sig i det världsberömda Dow Jones Sustainability Index World sedan 2016 och fortsätter att visa upp sin kompetens inom hållbarhet. Hankook är det enda företaget inom bilindustrin med huvudkontor i Asien som är noterat i DJSI World. När det handlar om hållbarhet är Hankook en av världens ledande däcktillverkare och får ett utmärkt DJSI-betyg inom områden som Corporate Citizenship & Philanthropy, Supply Chain Management och Materiality.

Däcktillverkaren Hankook, har listats i Dow Jones Sustainability Index World (DJSI World) för fjärde gången i rad och visar återigen att Hankook är ett av världens ledande företag inom hållbarhet. DJSI World för 2019 omfattar 318 företag, vilket representerar 12,6 % av världens 2526 främsta företag.

2019 fick Hankook enastående betyg i Corporate Citizenship & Philanthropy, Supply Chain Management och Materiality för sitt fortsatta engagemang för hållbarhetsfrågor. Genom sju interna kommittéer för företagets samhällsansvar (CSR) kommunicerar Hankook sin hållbarhetsvision till sina anställda och främjar kontinuerlig förbättring av hela företagets CSR-aktiviteter.

Han-Jun Kim, COO Hankook Tire Europe, säger: ”Vår listning i DJSI-World som är det mest inflytelserika globala indexet för hållbarhet och företags investeringar, för fjärde året i rad visar att våra fortsatta ansträngningar för att förbättra hållbarheten har haft påverkan och blivit bekräftade. Vi kommer fortsätta att upprätthålla vårt starka engagemang för företags CSR och fortsätta att främja vår hållbara verksamhet, särskilt i Europa.”

2018 tog Hankook sig an specifika riktlinjer för att säkerställa den ekonomiska, ekologiska samt samhälleliga hållbarheten i värdekedjan för naturgummi. Efter det har företaget arbetat med en mångfaldig leveranskedja för att kontinuerligt förbättra faktorer så som människliga rättigheter, miljöskydd och transparens, produktivitet och kvaliteten på naturgummi. I år fick även Hankook status som ett föredömligt företag inom ramen för projektet EU-Korea Emissions Trading Scheme Project. Bekräftandet/erkännandet återspeglar de fortlöpande ansträngningar från Hankook för att minska sina utsläpp av växthusgaser som svar på klimatförändringar och hänsynen som de tar gentemot föroreningar vid interna investeringsbeslut.

Hankook är involverade i många samhällsprojekt runt om i världen. Sedan 2012 har exempelvis många ideellla organisationer, inklusive Röda Korset, katastrofhjälp samt den nationella ambulansverksamheten, stöttas med gratis däck från den europeiska produktionsanläggningen i Ungern. Under de senaste sju åren har mer än 16 000 däck donerats till fler än 1300 ideella organisationer. Det brittiska dotterbolaget Hankook Tire UK Ltd har bistått den internationella organisationen Transaid i 13 år för att vidareutveckla infrastrukturen i utvecklingsländer.

DJSI är världens ledande hållbarhets- och investeringsindex. Det tilldelar certifikat till utomstående företag genom att utvärdera företagsledningens verksamhet utifrån ekonomiska, ekologiska, etiska samt samhälleliga aspekter. Indexet skapades tillsammans av S&P Dow Jones Indices och RobecoSAM.

About Däckavisen 1171 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!