Hankook original på Škoda Enyaq iV

Bild: Skoda

Hankook Tire fortsätter att utöka sin portfölj av originalutrustning för elfordon (EV) genom att montera däck på den helt elektriska Škoda Enyaq iV.

Škoda Enyaq iV kommer utrustas med däcket Ventus S1 evo 3 ev som är specifikt för elbilar, precis som koncernens systermodell Volkswagen ID.4. Beroende på modell av Škodas första elektriska SUV så kommer storlekar mellan 18 till 20 tum att finnas tillgängliga.

– Hankook och Škoda har tidigare redan arbetat nära tillsammans. Det är därför vi är särskilt glada över att nu fortsätta vårt mångåriga och pålitliga partnerskap för varumärkets första helt batteridrivna SUV.  Ventus S1 evo 3 ev som är perfekt anpassad för elbilars behov blir ett viktigt bidrag till hållbar mobilitet i kombination med den nya Škoda-modellen, säger Sanghoon Lee, vd för Hankook Tire Europe..

Ventus S1 evo 3 ev kombinerar lågt rullmotstånd och högt lastindex. Utrustad med premiumdäck från Hankook har den dynamiskt utformade Škoda Enyaq iV alla förutsättningar att använda batteriet så effektivt som möjligt, och därmed uppnå längsta möjliga räckvidd. Vilket fortfarande är ett av de viktigaste kriterierna för elfordon.

Hankook Ventus S1 evo 3 ev är matchad med den nya el-SUV:en från Škoda in i minsta detalj på grund av den högre fordonsvikten. Hankook har utrustat det skräddarsydda EV-däcket med dubbla stomlager som tillverkats av högpresterande fibrer. Det ger en mycket hög stabilitet och säkerställer en låg egenvikt i förhållande till däckets storlek. En annan egenskap hos Ventus S1 evo 3 ev är den speciella gummiblandningen. Den hanterar med tillförsikt de mycket höga vridmomenten som är unika för elfordon, samtidigt som utmärkt grepp både i vått och torrt säkerställs. Rullmotståndet förblir lågt hela tiden. En speciell egenskap hos 20-tumsdäcken med reducerad sidoväggshöjd är ytterligare en stålbaserad förstärkning i klinchen, vilket bidrar till en ännu högre stabilitet i sidoväggen. Förutom att däcket har en exakt passform på fälgen, säkerställer detta en särskilt sportig och direkt styrrespons.

Översikt över Hankooks däckstorlekar för Škoda Enyaq iV

Mått Typ Mönster
235/60 R18 103T Sommar alla positioner Hankook Ventus S1 evo 3 ev
235/55 R19 101T Sommar alla positioner Hankook Ventus S1 evo 3 ev
255/50 R19 103T Sommar RA Hankook Ventus S1 evo 3 ev
235/50 R20 100T Sommar alla positioner Hankook Ventus S1 evo 3 ev
255/45 R20 101T Sommar RA Hankook Ventus S1 evo 3 ev
RA = Bakaxel
About Däckavisen 1176 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!