Hankook introducerar kvalitetskontroll med hjälp av AI

Hankook automatiserar processer för testning av däck och öppnar upp för digitala innovationer med hjälp av artificiell intelligens (AI) och sensordriven maskininlärning. Forsknings- och utvecklingsarbetet kommer att gynnas av samarbetet med HK-KAIST Digital Innovation Center på det välkända sydkoreanska tekniska universitetet KAIST. De senaste resultaten från samarbetet ska framförallt optimera komplexa inspektionsprocesser och därmed påskynda produktionsprocesserna ytterligare.

Hankook introducerar ett automatiskt testsystem vid sina kvalitetskontroller. Det AI-baserade systemet använder digitala sensorer och lär sig fortlöpande för att öka effektiviteten och noggrannheten vid testerna. I framtiden kommer både specialutbildade experter och de nya systemen att användas tillsammans under hela däcktestningsprocessen för att trygga produktkvaliteten och i förlängningen även körsäkerheten. Tre noggranna inspektioner kommer därför att göras i slutfasen för att hitta möjliga defekter. Hankooks interna ITT-inspektion kommer att kontrollera om det finns luftbubblor i däcket med hjälp av ITT (Interferometer Tyre Tester) och för att undersöka däckets insida i detalj kommer även en röntgeninspektion att genomföras. Därefter görs en sista utvändig inspektion utav avdelningen för kvalitetskontroll. Fram tills nu har feldetekteringen utförts med hjälp av bildbehandling, vilket har lett till att hela processen har tagit lång tid eftersom luftbubblornas storlek och form varierar. Dessutom har högkvalificerade tekniker behövt ge sin åsikt om upptäckta avvikelser baserat på olika kriterier och mångårig erfarenhet.

Hädanefter kommer Hankook att använda det nyutvecklade automatiska inspektionssystemet med hjälp av AI under ITT-processen. Den datordrivna inspektionen kommer upptäcka samt rapportera avvikelser hos produkterna oberoende och systematiskt genom att jämföra prover av de skannade tvärsnitten. Samarbetet mellan Hankook och Department of Industrial and Systems Engineering på Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) skedde tillsammans med AI-experter på HK-KAIST Digital Innovation Center för att implementera det automatiserade systemet. Detta gör att den interna ITT-inspektionen blir både enhetligare och effektivare samt att produktionstiden minskar. På lång sikt planerar koncernen att även använda AI-teknologi för röntgeninspektion och utvändig inspektion.

-Hankook har positionerat sig som ett av marknadens främsta teknikföretag. Genom att utveckla det automatiska inspektionssystemet har vi stärkt vår position ytterligare i en värld som snabbt förändras.  Vi kommer fortsätta vårt innovationsarbete och vår strävan att bli ett världsledande företag, säger Hyunshick Cho, vice styrelseordförande och vd för Hankook Technology Group.

I april 2019 undertecknade Hankook ett avtal med KAIST, Sydkoreas ledande tekniska universitet, för att fortsätta med företagets forsknings- och utvecklingsarbete och för att stärka företagets tekniska förmåga genom digital transformation. HK-KAIST Digital Innovation Center hade tidigare grundats i samarbete med KAIST för att skapa expertis inom allt från modern tillverkning och logistik till forskning samt utveckling.

Det har blivit allt viktigare för Hankook att investera i tekniska innovationer. Detta återspeglas i namnbytet till Hankook Tire & Technology under 2019, vilket understryker däcktillverkarens tilltagande tekniska inriktning. Förra året rönte företaget stora framgångar med sitt nya VCD-system (virtuell sammansättningsdesign), en AI-driven modell som används för att ta fram prognoser av egenskaperna hos olika däcksammansättningar. Hankook planerar att använda den här tekniken i hela processen för däckutveckling. Målet är att bygga smarta fabriker som ökar den digitala innovationskraften inom däckbranschen och i slutändan skapa produkter av överlägsen kvalité som skräddarsytts efter kundernas behov.

About Däckavisen 905 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen