Hankook får medalj för CSR-engagemang

Hankook har tilldelats Platina-rankning av det internationella värderingsinstitutet EcoVadis för sina CSR-initiativ och sitt hållbarhetsarbete. EcoVadis, som utför världens mest ansedda hållbarhetsklassificeringar, belönar Hankook för sitt samhällsansvar.

EcoVadis är ett väl ansett internationellt institut med bas i Frankrike som klassificerar företags samhällsansvar. Klassificeringen är indelad i fyra områden: miljö, arbetsrätt och mänskliga rättigheter, etik samt hållbara upphandlingar. Institutet utvärderar runt 6 500 företag från 160 länder runt om i världen och har stort förtroende bland europeiska biltillverkare. Medaljerna rankas från platina, över guld och silver till brons.

Däcktillverkaren Hankook belönades med platinamedaljen för sina tydliga CSR-mål, en rad olika hållbarhetsinitiativ och sina CSR-relaterade policyer. Företagets mål inkluderar att använda 100 % återvunnet material och att minska utsläppen av växthusgaser med 50 % fram till år 2050 jämfört med år 2018. Företaget deltar även i hållbarhetsinitiativ tillsammans med United Nations Global Compact (UNGC) och främjar CSR-relaterade policyer som Sustainable Natural Rubber Policy (policy för hållbart naturgummi). Detta placerar Hankook i den ledande procenten inom CSR-området av de 353 företag som tillverkar gummiprodukter runt om i världen.

-Hankook är stolta över att återigen få ett erkännande från EcoVadis. Vi ser det som ett betyg på våra ansträngningar att bygga ett hållbart ekosystem för branschen och det hårda arbete vi har lagt på att öka samhällsansvaret i hela verksamheten. Vi är mycket stolta över våra hållbarhetsinitiativ och kommer att fortsätta med arbetet att göra världen vi lever i till en bättre plats, säger Sanghoon Lee, vd för Hankook Tire Europe.

About Däckavisen 772 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen