Gummigrossen storsatsar på lastbilsdäck

lastbilsdäck däckbranschen

Gummigrossen i Örnsköldsvik AB och RengasDuo Oy gör en storsatsning på tunga sidan och skapar upp en division för lastbilsdäck med tydlig målsättning att växa och ta marknad i de nordiska länderna. I ett första steg för att lyckas med detta så har man rektryterat två nya medarbetare från Däcknor.

Magnus Elverum blir ny försäljningschef och kommer att ansvara för att driva divisionen för lastbilsdäck, Magnus har dryga 20 år erfarenhet från däckbranschen och kommer senast från tjänsten som VD på Däcknor.

Henrik Eliasson blir affärschef och kommer jobba med försäljning, affärsutveckling och systemstöd. Henrik har tidigare arbetat med liknande arbetsuppgifter på Däcknor.

I samband med detta presenterar Gummigrossen även ett nytt samarbete med Vulkan Däck A/S som leverantör av regummerade lastbilsdäck.

Vulkans specialitet är Marangonis RingTread System, där slitbanan gjuts som en ring och monteras direkt på stommen utan skärningar i slitbanan, utan skarvar och utan att gummit sträcks på ett olämpligt sätt. Däckets naturliga profil bibehålls precis som vid ett nytt däck. Detta innebär lägre rullmotstånd och förbättrad bränsleekonomi jämfört med traditionell skarvregummering.