Grönt ljus för däckmässan The Tire Cologne 2022

The Tire Cologne 2022. Bild: Koelnmesse / THE TIRE COLOGNE

Däckmässan The Tire Cologne är redo för omstart, däckbranschens ledande internationella evenemang kommer är tillbaka och skall ge stimulans till sektorn. Mässan arrangeras av Kölnmässan tillsammans med  German Tyre Retail and Vulcanisation Trade Association (BRV). Vikten för däckbranschen betonades av sponsorn BRV, vid en digital presskonferens där mer än sextio internationella branschjournalister deltog den 26 januari 2022.

– Mässor är extra viktiga just nu för att få igång de olika branscherna igen – som en katalysator och drivkraft. Vi är fullt förberedda och våra säkerhets- och hygienkoncept har redan visat sig framgångsrika hösten 2021, till exempel på Anuga, som välkomnade 4 500 utställare och 70 000 besökare. Vi ser fram emot maj och att äntligen få vara värd för THE TIRE COLOGNE igen efter premiären 2018, , säger Oliver Frese , Chief Operating Officer för Koelnmesse.

THE TIRE COLOGNE kommer att äga rum i Köln från 24 till 26 maj 2022. Vi är övertygade om att THE TIRE COLOGNE kan rycka branschen ur sin “digitala trötthet” och att förnyat personligt utbyte mellan mässbesökare på TTC-branschens plattform kommer att ge branschen ett nytt, positivt momentum i vad som fortsätter att vara en utmanande marknadsmiljö, säger Stephan Helm, ordförande för BRV.

Michelin kommer att delta på THE TIRE COLOGNE

– THE TIRE COLOGNE är den viktigaste nätverksmässan för vår B2B-verksamhet i Europa Nord-regionen och bortom. Vi värdesätter verkligen att kunna träffa alla nyckelpartner och återförsäljare här för att diskutera viktiga ämnen som framtiden för däck- och mobilitetsindustrin och för att utbyta idéer och visioner. Vi ser särskilt fram emot givande samtal med våra flottkunder och möjligheten att knyta kontakt ansikte mot ansikte igen – i enlighet med gällande hygienföreskrifter, som vi tar på största allvar,  bekräftade Anish Taneja, VD och koncernchef för Michelin Europe North i ett uttalande.

Omkring 300 företag och varumärken från mer än 30 länder förväntas för närvarande presentera sina produkter och tjänster på THE TIRE COLOGNE 2022 i Köln.

– Förutom Michelin har många andra däcktillverkare, inklusive Continental, Falken, Hankook och Pirelli, registrerat sig. Stora namn förväntas även inom service- och verkstadssegmenten samt regummering. Dessutom erbjuder THE TIRE COLOGNE ytterligare värde genom det digitala innehållet som tillhandahålls på dess TTC @home-plattform. “Utvalt innehåll från TIRE Stage streamas live och som kan nås som Video on Demand även efter att mässan stänger. Så du kommer inte att missa något – du kan alltid komma ikapp efteråt, Ingo Riedeberger, direktör för THE TIRE COLOGNE.

En av de nya funktionerna i evenemangsprogrammet THE TIRE COLOGNE är “Boulevard of Sustainability”. Den är placerad centralt på mässboulevarden och sätter fokus på däckets hållbara livscykel. Konferenser som Global Retreading Conference, med talare i toppklass, och temaområden och speciella evenemang ger ytterligare information och känslomässig inspiration.

THE TIRE COLOGNE vänder sig till däcktillverkare, specialiserade däckhandlare, fordonsserviceleverantörer, verkstadsmontörer, återvinningsspecialister, regummerare och alla företag med anknytning till däck- och fordonsindustrin. Den internationella mässan arrangerar av Koelnmesse och sponsras av German Tire Retail and Vulcanisation Trade Association (BRV).

About Däckavisen 1055 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!