Falken lanserar däck för dimmiga förhållanden

falken däck

Falken har lagt till en ny däckmodell i sin portfölj: Falken FOGGY SL321, ett däck som är skräddarsytt för dimmiga förhållanden.

Falken FOGGY SL321 är främst avsedd för förare som ofta kör i områden där strålningsdimma, slöjdimma eller morgondimma är utbredd. Dålig synlighet och våta vägar kan göra körning i dimma till en knepig utmaning. Nu har Falken svaret. Den nya Falken FOGGY SL321 är utrustat med sensorer som automatiskt bromsar fordonet till en hastighet som är lämplig för dimmans täthet och typ av dimma så snart de kommer i kontakt med den. Dessa sensorer aktiverar samtidigt ett insugssystem som hjälper till att rensa dimma och återställa synligheten. När dimman passerar genom insugssystemet omvandlas den till ofarligt syre och koldioxid och återgår till atmosfären.

FOGGY SL321 utvecklades i nära samarbete med den tyska väderservice experterna i Offenbach, Tyskland. Testanläggningen vid väderexperternas huvudkontor användes för att simulera en mängd olika typer och täthet i dimma, där det nya däcket testades i flera steg. En form av dimma som är känd som Cranreuch återfinns emellertid bara i Skottlands högland, så testerna fick även utföras där. De slutgiltliga testerna av det nya däcket gjordes också i regionen.

Utvecklings- och tillverkningsprocessen för Falken FOGGY SL321 antogs av Falkens systerbolag, SRI Europe. Däcket kommer att finnas i 90 olika storlekar för premiumhjul från 17 till 21 tum.

“Vårt senaste däck är en unik produkt som förbättrar trafiksäkerheten i hela Europa”, berättar Andreas Giese, chef för produktplanering på Falken Tire Europe. “Vi är övertygade om att detta däck snabbt kommer att bli en bästsäljare, särskilt i länder med långa kuststräckor och sjöar där frekvent dimma är ett stort problem.” “

En ytterligare produkt under utveckling vid Falken är 2LIGHT0815-däcket, som reglerar förarens beteende även i de mest farliga situationerna för att återställa lugn, smidig och säker körning.

About Däckavisen 1159 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!