Falken introducerar sitt nya e.ZIEX-däck

Elbilsdäck
Bild: Falken

“The Rise of a New Family Member” är titeln på videoklippet som Falken premiärvisade på sin YouTube-kanal på The Tire cologne.

Klippet hade premiär på The Tyre Cologne-mässan i slutet av maj, där Falken presenterade sitt första ersättningsdäck för elfordon, e.ZIEX. Det nya däcket är ett av de mest energieffektiva däcken som någonsin utvecklats och tillverkats av Sumitomo Rubber Group.

Videon skapades i samarbete med Harvest Digital Agriculture GmbH, en av Europas mest kända byråer för datoranimerad grafik och visuella effekter.

– I det här klippet har vi klargjort att e.ZIEX är ett av våra mest miljövänliga däck. Ett stilrent utseende, strömlinjeformade mönster på däcksidan och mycket grönt är tänkt att understryka detta, förklarar Dennis Wilstermann, ansvarig för marknadsföring på Falken.

Det är inte första gången som Falken samarbetar med artister för att presentera och avslöja nya produkter och teknik. Senast skapade studenter från konst- och designuniversitetet Hochschule für Gestaltung i Offenbach ett klipp med Falken som uppmärksammade tekniken som används vid däckutveckling.

About Däckavisen 1169 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!