Enviro tecknar avtal med däckåtervinningsföretag i USA

skrotdäck

Scandinavian Enviro Systems AB (publ) (”Enviro”) har nu signerat ett samförståndsavtal med Treadcraft Limited om att upprätta en återvinningsanläggning i staden Buffalo i delstaten New York. Avtalet gäller i 6 månader och avser en anläggning med kapacitet för återvinning av minst 30 000 ton däck per år.

– Projektet har stort stöd både av delstaten New York och staden Buffalo. Ambitionen är att påbörja projektet i slutet av 2018, säger Thomas Sörensson, vd Enviro.

Avtalspart Treadcraft Limited, med huvudkontor i Wainfleet, Ontario, Kanada, är ett sedan 2007 etablerat däckåtervinningsföretag som verkar på den nordamerikanska marknaden.

Terry Gilmore, President Treadcraft Limited, säger följande:

“Samarbetet kommer att producera en fullskalig anläggning som kan bearbeta minst 30 000 ton skrotdäck årligen, den placeras i Buffalo, New York, nära internationella transportvägar för en enkel transport av material till och från anläggningen.

Treadcraft är glada att samarbeta med skandinaviska Enviro Systems of Sweden och deras process för att producera värdefull återvunnet carbon black för industrin från detta skrotdäcksmaterial. Treadcraft jobbar nära med stora industriföretag inom flera sektorer för att presentera de ekonomiska och miljömässiga fördelarna med återvunnet carbon black som produceras av den skandinaviska Enviro Systems processen.

Projektet har ett stort stöd från de statliga, regionala och lokala tjänstemännen i Buffalo Niagara Region (New York) som tror att den skandinaviska Enviro Systems-verksamheten passar in bra med deras långsiktiga plan att reformera sitt tunga industriella förflutna med de nya “gröna” industrierna för framtiden.”

About Joakim Held 974 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!