Enviro på väg att etablera anläggningar för däckåtervinning i Mellanöstern

Däckåtervinning
Thomas Sörensson, vd Enviro, Reza Adelli, Managing Director of DHF Development och Stefan Tilk, styrelseledamot Enviro.

Scandinavian Enviro Systems AB har signerat ett HoA (Heads of Agreement) med tyska DHF Development med ambitionen att underlätta etableringen av en eller flera anläggningar för däckåtervinning i Mellanöstern tillsammans med Industrial Development and Renovation Organisation of Iran. Avtalet gäller i 3 månader.

– Vi närmar oss ett samarbete i Mellanöstern tillsammans med IDRO. Dialogen har pågått i snart ett år avseende ett anläggningsprojekt i Iran, de har nu även visat intresse för etableringar i den angränsande regionen, säger Thomas Sörensson, vd Enviro.

Samarbetspartner till IDRO (www.idro.ir) för finansiering är DHF Development (www.dhf-dev.com) som också är undertecknande part, ambitionen är att facilitera etableringen av en eller flera anläggningar i Mellanöstern. Avtalet är en icke bindande avsiktsförklaring om att inom 3 månader definiera samarbetsformer och projektdetaljer. Det finns möjlighet till förlängning om det behövs. Anläggningskapaciteten kommer att definieras under perioden, volymen beräknas uppgå mellan 30 000 ton upp till 60 000 ton däck per år.

– Iran är en växande marknad avseende både fordons- och däckproduktion drivet av en etablering av internationella aktörer i samarbete med lokala intressen. Detta innebär att behovet av en långsiktig och hållbar lösning för däckåtervinning och däckmaterial ökar.

About Däckavisen 1160 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!