Continental på VW ID. Buzz

id buzz continental elbilsdäck
Bild: Continental

Volkswagen utrustar sin nya elektriska ID. Buzz med sommardäcket EcoContact 6 Q (dimensionerna 19 och 20) från Continental. Ett däck som ska erbjuda suveräna vägegenskaper, energieffektivitet, livslängd och bromsprestanda.

EcoContact 6 Q har en specialutvecklad gummiblandning som ska minimera friktionen när däcket är i kontakt med vägytan. Detta innebär i sin tur att däcket förlorar mindre energi och att rullmotståndet minskar. Tack vare modifierade mönsterblock, sajpningar och tvärgående spår är däcket även bulleroptimerat. En slitbana som ständigt anpassar sig efter vägytan ska också ge EcoContact 6 Q en lång livslängd.

ID. Buzz levereras direkt från fabrik med EcoContact 6 Q och ContiSeal – en teknik som möjliggör för fortsatt körning även om däcket skulle skadas. Med ContiSeal tätas 80% av alla punkteringar direkt tack vare ett klibbigt tätningsskikt inuti däcket som försluter skador upp till 5 mm i diameter. Med ContiSeal kan reservdäcket slopas och därmed också vikt sparas in – en faktor som i sig bidrar till ökad räckvidd.

Continental levererar också en rad teknik- och systemkomponenter till ID. Buzz och har som flerårig samarbetspartner till Volkswagen varit med i utformningen och utvecklingsarbetet av bilen. Teknik som programvara, värmehanteringssystem (t.ex. för kylning av batterierna), bromsar och datorarkitektur är för ID. Buzz levererat av Continental.

Continental förser idag sju av världens tio största elbilstillverkare med däck direkt från fabrik och i Europa är Continental godkänd leverantör av originaldäck till de fem största tillverkarna av elbilar.

Översikt – Följande produkter och dimensioner är fabriksgodkända för VW ID. Buzz på flera marknader:

EcoContact™ 6 Q, 235/55 R19 105T XL

EcoContact 6 Q, 255/50 R19 107T XL

EcoContact 6 Q, 235/50 R20 104T XL

EcoContact6 Q, 265/45 R20 108T XL

About Däckavisen 1082 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!