Continental fortsätter med norska Tesla-tester

continental dekk norge
Foto: Continental Dekk Norge

Continental har tidigare använt sig av norska Tesla-ägare för att testa däck till Tesla Model S. Nu har man startat upp en ny test på norsk mark med Tesla Model S som testbilar.

– När Tesla Model S lanserades på marknaden var det en speciell bil som skilde sig från många av konkurrenterna med hög vikt och mycket effekt. Därför ville Continental att Tesla-ägare i Norge, som på många sätt är elbilens hemland, skulle få vara med vid utvecklingen av framtidens däck till denna typ av bilar, berättar Knut Knudsen, produktchef på Continental Dekk Norge.

Trettio Tesla-ägare testade olika vinterdäck två vintrar i rad för två och tre år sedan, och ingenjörer från Tyskland var på plats i Norge för att mäta slitage på däcken, och få feedback från förarna. Testen blev en stor succé och nu är Continental igång med en ny test med Tesla Model S.

– Denna testen är inte så omfattande som den vi gjorde senast, men även denna test är initierad av Continental internationellt, som skulle vilja veta mer om hur olika vinterdäck upplevs på Tesla Model 2, berättar Knudsen.

Tjugo norska Tesla-ägare är nu igång med att testa olika typer av vinterdäck och till våren skall alla intryck utvärderas och skickas till Continental i Tyskland.

Förutom att vara ledande på att leverera däck till elbilar, har en Continental-återförsäljare i Askim blivit känd som ”Tesla-specialisten” när det kommer till däck för den i Norge så populära elbilen.

Dekk Sjekk i Askim har levererat över tusen uppsättningar med kompletta vinterhjul till olika Tesla-ägare i Norge sedan 2014.

– Vi har satsat extra mycket på Tesla, och har attraktiva paket med vinterhjul att erbjuda för dessa bilar.  Dessutom eftersträvar vi att alltid ha varor på lager till alla modeller. Vi kan också erbjuda sommardäck till Tesla till fördelaktiga priser, det vill säga till dem som skall byta ut sina originaldäck, berättar Dan Pettersen på Dek Sjekk AS i Askim.

Är det skillnad på att byta däck på en elbil jämfört med en fossilbil?

– Nej det är samma arbete. Nu var i och för sig Tesla tidigt ute med däcktryckssensorer, som var nytt då, men idag har de flesta TPMS, säger Dan Pettersen som nästan uteslutande säljer vinterdäck från Continental.

About Däckavisen 1176 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!