Arbeskos skyddsskor med rallydäck från Michelin

Arbeskos skyddssko Kontroll 230-50 med Michelin-sula

Arbesko har lång erfarenhet av att producera skyddsskor i den egna skofabriken i Kumla. I samarbete med Michelin har Arbesko utrustat sina skyddsskor med högteknologiska sulor som utgår från Michelins rallydäck, NA00. Resultat av samarbetet är den nya skyddsskoserien Kontroll som lanseras i höst: sportiga skyddsskor i sneakersstil utrustade med högpresterande sulor från Michelin.

– Arbesko och Michelin har under en tid haft en dialog om att det skulle vara intressant att göra något tillsammans och i april 2019 kom vi överens om att det var dags att sätta igång på riktigt. Vi tog in en extern designer för att hjälpa oss att tänka nytt och satte ihop ett team bestående av våra erfarna produktutvecklare, en svensk modedesigner och Michelins sulexperter. Resultatet har blivit vår nya serie Kontroll som verkligen överträffar våra förväntningar. Den kombinerar vår erfarenhet av vad som krävs för att göra en säker och funktionell skyddssko med oslagbara sulor från Michelin och en design som gör att du vill ha på dig skon jämnt och inte bara när du behöver en skyddssko, säger Karin Lidman, VD på Arbesko.

Michelin är världens ledande däcktillverkare och i likhet med Arbesko har de hållit på under lång tid. Med sin expertis och erfarenhet gällande överlägset grepp på vägen har Michelin adderat sulkonceptet – ”Soles by Michelin” – för att utrusta skor med samma exceptionella grepp. För att möta Arbeskos behov samarbetade Michelins designers med Arbeskos produktutvecklare och valde ut Michelins rallydäck NA00 som bas. Den nya sulan heter Safety Grip för att reflektera dess främsta egenskap – ett säkert grepp.

– När vi väljer nya samarbetspartners väljer vi alltid de bästa, och Arbesko är definitivt en av dem. Konsumenter som köper skor med Michelin-sulor ska vara säkra på att de får exceptionella skor av hög kvalitet och sulor med samma prestanda som Michelin-däck. När vi utvecklade Arbeskos exklusiva sula hade de som krav att den skulle ha ett säkert grepp mot underlaget och vara hållbar. Därför inspirerades Michelins designer av Michelin-rallydäcket NA00 när de utvecklade sulan för att möta Arbeskos behov. Vårt samarbete med Arbesko har varit fantastiskt från dag ett då vi har en stark teamkänsla där vi delar samma mål och vision: att skapa produkter av högsta kvalitet och det över tid, säger Filippo Sartor, Senior Sales Manager på JV International, Michelin’s licensinnehavare för utveckling av “Soles by MICHELIN”.

– Vi ser det här som starten på ett samarbete som kommer fortsätta under lång tid framöver och komplettera det erbjudande vi har idag. Vårt uppdrag är att skydda hårt arbetande fötter och för att kunna göra det utgår vi ifrån användarens behov och kompromissar inte med kvalitet, säkerhet och funktion avslutar Karin.

Skyddsskoserien Kontroll Serien kommer till butikerna i höst och består av fem modeller som enkelt beskrivs som sportiga skyddsskor i sneakersstil. De gemensamma nämnarna för serien är helt enligt Arbeskos DNA: kvalitet, säkerhet och funktion. Skyddsskorna har en värmebeständig och vibrationsdämpande Safety Grip-sula i nitrilgummi, gelänk i hålfoten för extra support och stabilitet på ojämnt underlag, slitstarkt hälgrepp, extra häldämpning, tåhätta i glasfiber, inpinnad ovandel för en extra stabil skyddssko, slitskydd på tån och ett mjukt, metallfritt spiktrampskydd. Skyddsskorna är även ESD-godkända.

About Däckavisen 772 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen