YOKOHAMA lanserar dubbfria däcket iceGUARD iG60

Yokohama dubbfria

Under hösten 2018 startar försäljningen av ”iceGUARD iG60”, det senaste tillskottet i ”iceGUARD” serien av dubbfria däck (Nordiska friktionsdäck) för personbilar. Produktlanseringar kommer att genomföras i etapper, med start I norra Europa och Ryssland, som är kärnmarknader för ”iceGUARD iG60” och så småningom sprida sig till andra marknader i Asien och Europa. ”iceGUARD iG60” kommer att finnas tillgänglig i totalt 102 storlekar, från 135 / 80R13 70Q till 265 / 35R19 94Q. Bolaget planerar också att gradvis expandera utbudet av tillgängliga däckstorlekar. “IceGUARD iG60” introducerades i Japan som “iceGUARD 6″ i september 2017.

Förutom ”iceGUARD” däckets tre grundläggande karaktärsdrag: ”isgrepp”, ”lång livslängd” och ”bränsleeffektivitet,” har ”iceGUARD iG60” begåvats med en ny fjärde merit – våt prestanda, eller ”våtgreppseffektivitet”. Utveckling av ”iceGUARD iG60” syftar till att öka däckets våtgrepp samt kraftigt förbättra bromsning på is – den mest avgörande paremetern hos ett dubbfritt däck.

IceGUARD iG60s slitbana har ett asymmetriskt mönster med en insida utformad för att förbättra prestanda på is, medan det utvändiga slitbanemönstret är konstruerat för optimal prestanda på snö. Det inre slitbanemönstret förbättrar däckets grepp på isiga ytor genom att öka kanteffekten och expandera däckets kontaktområde med vägytan. Dessutom ger nyutvecklade dubbelmikrospår optimalt isprestanda från det ögonblick då däcken är monterade på fordonet, medan Quattro 3-D Dimple Sipes ökar däckets styvhet och förbättrar styrstabiliteten.

En nyutvecklad premieabsorberande gummiblandning används i slitbanan. Absorberande mikroballonger sprids jämnt genom gummit, vilket förbättrar förmågan att absorbera vatten på den isiga ytan, huvudorsaken till att däcket glider på isen. Gummiblandningen innehåller även Orange Oil-S, som utvecklats speciellt för användning på dubbfria däck, håller däcken mjuka och plana även efter den typiska försämringen av gummit som uppstår med ålder och användning, vilket ökar däckens prestanda på isen. Denna nya teknik ökar däckens isprestanda med 15% jämfört med den tidigare produkten (iceGUARD iG50 PLUS) och dess våtgrepp med 5%, samtidigt som man säkerställer längre livslängd och bränsleeffektivitet än den som uppnåtts med föregående produkt. Däckljud och trafikbuller har också minskats kraftigt för att ge en tystare körning.

About Däckavisen 1160 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!