Yokohama Geolandar M/T G003 för alla typer av terräng

Yokohama däck

Vid den internationella bilsalongen i Genève presenterade Yokohama ett nytillskott i sin serie med 4×4 däck för SUV:ar och pickuper, Yokohama Geolandar M/T G003.

En aggressiv profil som anpassats efter alla typer av terränger och offroad-körning.

Yokohama Geolandar M/T G003 säljs redan i USA sedan sommaren 2017 och nu presenterades det på den internationella bilsalongen i Genève i samband med Europalanseringen. Det är avsett för medelstora och stora SUV:ar och pickuper och däckets ambition är att ge bra prestanda för dem som älskar extrem körning, vare sig det handlar om sten, sand eller lerigt underlag.

Enligt Yokohama är det tack vare de många nyheterna jämfört med föregångaren som Geolandar M/T G003 kan vara så effektivt i alla förhållanden. För att skapa detta nya däck har tillverkaren tagit hjälp och respons från deltagare på de största offroad-sammankomsterna i världen.

Slitbanans design, med breda djupa kanaler minskar bullret vid körning på lerigt och stenigt underlag samtidigt som det ”gräver” sig ner in i dessa underlag för att ge ett bättre grepp. Klackarnas små lameller förbättrar å sin sida väghållningen på våta vägar och hårt underlag.

Det finns skydd mot småsten och lera längst ner i mönsterstrukturen, så att gummit inte förstörs. Detta ger enligt Yokohama däcket en längre livslängd, samtidigt som Geolandar M/T G003 får ett djupare grepp i underlaget.

Däckets sidor är förstärkta för att skydda mot skärskador samt ge en ny kontaktyta i djup lera. De förstärkta sidorna tilltalar offroad-älskare visuellt samtidigt som de enligt Yokohama ökar drivkraften påtagligt.

På vägar ger Yokohama Geolandar M/T G003 en tyst och bekväm körning som påminner om föregångarnas.

Yokohama Geolandar M/T G003 kommer att finnas tillgängligt till våren i 23 dimensioner från 15 till 20 tum.

About Däckavisen 1159 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!