Verkstadsföretagarna på VM i Höljes med SFVF

Verkstadsföretagarna

Verkstadsföretagarna och SFVF i dialog med Svenska Bilspotförbundet om framtidens mekanikerutbildning där utbildningsavsnitt ska passa både verkstäderna och tävlingsteam. Vi har tillsammans med SBF och partnerföretag varit på en deltävling av Rallycross VM i Höljes och diskuterat med och besökt olika tävlingsteam, säger Benny Wallin, utbildningsansvarig på Verkstadsföretagarna.

I nästan varje tävlingsteam finns det före detta elever från våra fordonsutbildningar, främst anställda under tävlingssäsongen. I är det problem med att kursinnehållet som är anpassat till fordonsskolor med tävlingstekniker varierar  för mycket, vilket ställer till  problem med tolkningar när eleverna ska anställas i våra verkstäder, säger Benny Wallin som är utbildningsansvarig. Vi är här för att tillsammans med SBF försöka hitta en gemensam kursplan för dessa skolor. Då vi vet att tävlingsmekaniker är attraktiva för våra företag ser vi fram mot att hitta en gemensam lösning.

För alla våra verkstäder är det här här är en dold mekaniker- och teknikerreserv vi måste kartlägga och ta vara på, avslutar Bo Ericsson som är styrelseordförande i Verkstadsföretagen och vd för  SFVF.

About Däckavisen 1165 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!