Verkstadsföretagarna och SFVF ger julklapp till fordonselever och lärare

fordonsbranschen däckskola

Som ett led i att höja kompetensen hos fordonselever och gymnasielärare bjuder Verkstadsföretagarna och SFVF på en nyskriven juridisk handledning till elever och Verkstadshandboken, en juridisk vägledning för fordonsverkstäder, till lärare.

– Som de flesta i branschen känner till införs nu Godkänd Bilverkstad på bred front i Sverige, säger Bo Ericsson, ordförande i Verkstadsföretagarna och vd i SFVF.

– Ingen kedja blir starkare än den svagaste länken. Därför måste även eleverna ha rätt kunskap om vilka krav som förväntas på en tekniker, säger Benny Wallin, utbildningsansvarig på Verkstadsföretagarna.

För att branschen ska höja sitt anseende anser Verkstadsföretagarna och SFVF att elever och lärare måste ha rätt kunskap redan i skolan. Verkstadsföretagarna har sammanställt det viktigaste i handledningen som rör Arbetsmiljö- och Konsumenttjänstlagen.

– Verkstadsföretagarna kommer utbilda fordonslärare i Verkstadshandboken på sex orter i Sverige, säger Ulf Stefansson jurist på SFVF.

När eleverna är insatta i vilka krav det åligger en tekniker, kommer kvaliteten på det nya arbetet vara högre redan från start.

– Verkstadsföretagarna kommer tillsammans med SFVF utföra utbildningarna tack vare projektet Arbetsplatsförlagt lärande, APL, och Branschambassadörerna, säger Bo Ericsson.

About Däckavisen 1170 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!