Var tredje bil i Europa utrustad med däck från Continental

däckbranschen däcktidning

Continental är en av världens största leverantörer av däck till fordonstillverkare. Av alla nya bilar som tillverkas i Europa är ungefär var tredje utrustad med däck från Continental. När det gäller de bästsäljande europeiska bilarna, som exempelvis VW Golf, Renault Clio och Ford Fiesta, är nio av tio modeller godkända av biltillverkarna för originalmontering med Continental-däck.

Företagets produkter är också populära bland sportbilstillverkare, som Porsche, Maserati och AMG. Rolls Royce och Maybach körs också med Continentaldäck, liksom elbilar från Audi, Tesla och Renault. Continentals kunder är dock inte begränsade till europeiska tillverkare, utan inkluderar till exempel asiatiska tillverkare som Hyundai.

Continental har nyligen fått ännu fler godkännanden från ledande europeiska fordonstillverkare. Modellerna e-tron och Q8/SQ8 från Audi utrustas med sommar- och vinterdäck från Continental. BMW utrustar modellerna X7, X3M, X3 och Z4 med Continental-däck och Rolls Royce Cullinan rullar ut från fabriken på däck utvecklade av Continental. Dessutom förlitar sig Porsche på Continentals vinterdäcksexpertis när det kommer till vinterdäck.

Utvecklingen av originalmonterade däck har gett Continentals ingenjörer omfattande erfarenhet och kunskap, vilket har lett till en stor mängd godkännanden för sommar- och vinterdäck. Produkterna anpassas efter fordonstillverkarnas krav, så att de får exakt de egenskaper som önskas, som perfekta köregenskaper för Porsche eller BMW:s M-modeller, maximal komfort även vid hög hastighet för Rolls Royce och mycket lågt rullmotstånd för elbilar.

I samarbete med biltillverkare, utvecklas och testas prototyper tills det att däcket når upp till bägge parters krav. För att garantera att rätt däck används till rätt bil används olika märkningar. Till exempel används MO-märkningen på Mercedes-däck, medan produkter för BMW markeras med en asterisk (*).

Bakom dessa framgångar ligger Continentals erfarna ingenjörer, samt ett nära samarbete mellan dem och företagets olika avdelningar. Till exempel ger samarbetet med broms- och chassi-specialister från Chassis and Safety-avdelningen synergier som ingen annan däcktillverkare har möjlighet att erbjuda. Samtidigt gör arbetet med utveckling av originalmonterade däck att ingenjörerna får möjlighet att tidigt identifiera nya trender i branschen och att anpassa däcken därefter. Continental framgångar inom originalmonterade däck underlättar dessutom för kunderna då de vet vilka däck de ska på lager eftersom bilägare tenderar att välja samma däck som bilen levererades med när det är dags att byta till nya däck.

About Däckavisen 1171 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!