Trelleborgs CTIS+ nominerat till Elmia Lantbruk Innovation Award

Trelleborgs CTIS+ har nominerats till priset Elmia Lantbruk Innovation Award

Systemet CTIS+ från Trelleborg Wheels Systems, som på ett intelligent sätt justerar lufttrycket hos traktorer, är en av de 24 nomineringarna till priset Elmia Lantbruk Innovation Award. Utmärkelsen uppmärksammar ny och innovativ teknik som accelererar och skapar mervärden för den svenska lantbruksbranschen. De vinnande produkterna marknadsförs brett på den svenska marknaden, vilket driver på tillväxten via teknik som tillgodoser lantbrukarnas behov.

– Vi är mycket glada över att ha erhållit denna nominering och ser fram emot att visa upp de smarta funktionerna i Trelleborgs CTIS+ på mässan Elmia Lantbruk i februari 2021. Våra produkter är utformade för att höja effektiviteten, produktiviteten och hållbarheten i lantbruket, och vi är glada över att få visa lantbrukare i Sverige hur systemet CTIS+ kan hjälpa dem att effektivisera sina verksamheter, säger Magnus Jacknér, försäljningschef för lantbruks- och skogsbruksdäck hos Trelleborg Wheel Systems i Sverige .

Med Trelleborgs CTIS+ eller ”CTIS+ Inside” kan traktorföraren direkt från hytten justera lufttrycket till det rekommenderade lufttryck som beräknats av den avancerade programvaran Trelleborg Load Calculator (TLC) med ett helt OEM-integrerat system för central lufttrycksreglering.

– De smarta lösningar Trelleborg erbjuder optimerar produktionen och garanterar säkerheten i lantbruksarbetet. Med vårt system CTIS+ kan lantbrukare bekvämt korrigera lufttrycket inifrån traktorhytten samtidigt som de avsevärt minskar både sina rörliga kostnader i lantbruket och sin miljöpåverkan. Genom integration av digital teknik, såsom avancerade CTIS-system, i den nya generationen traktorer kommer lantbrukare att uppnå betydligt högre effektivitet, produktivitet och hållbarhet i sin lantbruksverksamhet, tillägger Magnus Jacknér.

Efter en rigorös urvalsprocess kommer juryn att tillkännage de vinnande produkterna i september 2020 – guldmedalj ges till en produkt som för in ny innovation och teknik på marknaden medan silver ges för en produkt som kan främja tillväxten i den svenska lantbrukssektorn. De kriterier som används vid bedömningen av produkterna är miljöpåverkan, arbetsmiljö, produktkvalitet och djurskydd.

Prisutdelningen sker den 11 februari 2021 på utställningen Elmia Lantbruk som genomförs 10–12 februari 2021 på Elmiamässan i Jönköping.

Hitta mer information om egenskaper och fördelar hos Trelleborg CTIS+ Inside på: CTIS+ System

Mer information om de nominerade och om evenemanget finns på
https://www.elmia.se/en/lantbruk/

Profilbild
About Joakim Held 547 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen