Trelleborg vann utmärkelse för CTIS+ Inside

Vid årets virtuella Journey to Automation Award-ceremoni tillkännagavs Trelleborg som vinnare i kategorin ”Tire Sustainability” (hållbarhet för däck) för sitt innovativa system för central lufttrycksreglering CTIS+ Inside.

– Vi är hedrade över att få denna utmärkelse i kategorin ”Tire Sustainability”. Innovation är kärnan i ett hållbart lantbruk, och vi på Trelleborg strävar efter att hitta lösningar som hjälper dagens bönder att föda världens växande befolkning långt in i framtiden, säger Paolo Pompei, vd för Trelleborg Wheel Systems.

Det nya CTIS+ Inside från Trelleborg sätter standarden inom hållbarhet för däck och leder branschen mot ökad effektivitet, förbättrade prestanda och minskad miljöpåverkan. Det helt integrerade OEM-systemet för central lufttrycksreglering, CTIS+, gör det möjligt för traktorförare att ändra lufttrycket inifrån hytten enligt det rekommenderade lufttryck som beräknats med hjälp av det avancerade TLC-programmet (Trelleborg Load Calculator).

Denna smarta lösning hjälper inte bara lantbrukare att optimera produktionen och samtidigt garantera säkerheten i verksamheten, utan minskar även de rörliga kostnaderna för lantbruket samt den miljöpåverkan som är förknippad med lantbruk.

J2A-initiativet, som lanserades 2020 av European Rubber Journal – världens ledande tidskrift med inriktning på den globala däck- och gummiindustrin, syftar till att erkänna viktiga aktörer inom automation och digitalisering inom den globala däckindustrin.

Den virtuella J2A Award-ceremonin hölls den 16 september. Trelleborg var en av 20 finalister som nominerades i J2A-kategorierna, vilka omfattade däcktillverkning (leverantörer och tillverkare), däckteknik, däckens leveranskedja, hållbarhet för däck – den kategori som Trelleborg nominerades till och vann – samt däckspecialistteknik för små och medelstora företag.

Profilbild
About Joakim Held 845 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!