Trelleborg utökar sortimentet av EMR-däck för hjullastare och dumprar

Foto: Trelleborg

Trelleborg Wheel Systems förbereder sig för att släppa de senaste nyheterna i EMR-serien (Earthmover Radial Tires) för kritiska entreprenadapplikationer. De nya däckdimensionerna för EMR 1042- och EMR 1051-serierna släpps på marknaden i början av 2021. Däcken ska erbjuda bättre produktivitet, högre förarkomfort och längre drifttid.

– Precis som vinterdäcket EMR 1025 så bygger det utökade EMR-sortimentet på den banbrytande design och teknik som finns i våra specialdäck för industriella applikationer. Som branschledande på marknaden för specialdäck söker Trelleborg kontinuerligt efter nya lösningar som höjer våra kunders produktivitet. Både EMR 1042-däcket och EMR 1051-däcket erbjuder enastående dragkraft, förbättrat skydd mot skador och slitstyrka, plus en förstärkt stomme och förstärkt däcksida för att förlänga däckets drifttid och höja förarkomforten, säger Marcello Mantovani, Product Manager Construction på Trelleborg Wheel Systems.

EMR 1042-serien, som är konstruerad för ramstyrda dumprar och hjullastare, maximerar lasteffektiviteten i dagbrott och stenbrott, vid byggnadsarbeten samt vid mark- och anläggningsarbeten. Däcket – som är tillverkat för att uppnå maximal livslängd – har en förstärkt däcksida och en robust stomme. Sand, sten, grus och jord ska inte vara någon match för däckets exceptionella grepp och dragkraft. Nya EMR 1042-dimensioner är 23.5R25 och 26.5R25, förutom den nuvarande dimensionen 29.5R25.

Med sin däckteknik införlivad i konstruktionen ska EMR 1051-serien erbjuda bästa möjliga däcklösning för kundens intensiva lastningsapplikationer. Liksom EMR 1042-serien ger dess mönsterdesign för multipla applikationer ett bra grepp där det behövs som mest, oavsett om arbetet görs i dagbrott eller stenbrott, vid byggnadsarbeten eller markanläggning. Tillverkad av en speciell polymerblandning, stark radial stomme och extra djupt mönster. EMR 1051 ska erbjuda optimal lastfördelning och livslängd på däcket, samtidigt som den höjer förarkomforten och bränsleeffektiviteten.

Nya dimensioner i EMR 1051-serien är 20.5R2523.5R25, 26.5R25 och 29.5R25.

Profilbild
About Joakim Held 842 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!