Trelleborg lanserade adaptivt däckhanteringssystem

Bild: Trelleborg

Trelleborg presenterade sitt Adaptive Tyre Management System (ATMS) för första gången på SIMA 2022 i november.

ATMS kan revolutionera dagens jordbruksindustri genom att öka grödans produktivitet samtidigt som den förbättrar effektiviteten, vilket mildrar branschens största utmaning: att föda en ständigt växande värld.

Tilldelningen av bronsmedaljen vid SIMA Innovation Awards för Trelleborgs ATMS representerar jordbrukets framtid genom att föra smart jordbruk till vardagsdriften. Systemet hämtar däckdata i realtid för ultimat traktorprestanda genom sina sensorer, monterade på ett däckintegrerat stöd.

Det nya adaptiva däckhanteringssystemet upptäcker däckens arbetsförhållanden inklusive varje däcks dynamiska belastning, tryck och temperatur. Under arbetet är lantbrukaren ständigt informerad om hur man fullt ut kan optimera traktorkonfigurationen i varje operation genom det lämpligaste däcktrycket för ett optimerat fotavtryck och minskad jordpackning, och rätt traktorballast och implementeringsuppsättning för förbättrad körbarhet på väg, större dragkraft och lägre rullmotstånd.

– Vi arbetar hårt för att se till att bönder kan producera mer samtidigt som de använder mindre resurser. Det innebär att nyttja ny teknik där de behöver det som mest. Smart jordbruk och hållbart jordbruk måste förlita sig på korrekta realtidsdata. Trelleborg ATMS är en verklig marknadsdifferentiering, som tillhandahåller de viktigaste uppgifterna för att uppnå en kostnadseffektiv jordbruksverksamhet, genom att maximera fordonsdriften, minska arbetstiden och bränsleförbrukningen, säger Gianluca Abbati, Vice President Technology & Innovation på Trelleborg Wheel Systems.

En annan däcklösning som visades för första gången på SIMA var nya Trelleborg HF1000, nästa generations redskapsdäck. Speciellt designad för att öka lastkapaciteten på stora fodervagnar och flytgödselbilar, är nya HF1000 det perfekta däcket med oöverträffad effektivitet för krävande applikationer.

Med sitt VF-hölje och stålbältesstruktur ska detta däck säkerställa lång hållbarhet och överlägsen prestanda både på fältet och på vägen. Även under maximal stress när ett fordon är fullastat, säkerställer dess innovativa slitbanemönster upp till 12,5 % bredare fotavtryck jämfört med en premiumkonkurrent, vilket säkerställer effektiv lastfördelning och maximal respekt för marken. I våta terrängförhållanden inkluderar den nya slitbanedesignen HF1000 en enastående självrengörande funktion, vilket resulterar i upp till 40 % mer för förbättrad körbarhet, stabilitet och övergripande däckprestanda jämfört med en premiumkonkurrent.

SIMA 2022 är den internationella utställningen av lösningar och teknologier för effektivt och hållbart jordbruk, som firade sitt hundraårsjubileum i Paris, Frankrike, i november 2022.

About Däckavisen 1176 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!