Trelleborg i samarbete med Agricolus

trelleborg digital plattform för lantbrukare
Bild: Trelleborg

Trelleborg lanserar tillsammans med Agricolus en ny integrerad plattform för digitala lösningar för intelligent och hållbart lantbruk. Den gemensamma plattformen ger lantbrukare tillgång till ytterligare viktig information som de kan använda för att öka avkastningen och optimera lantbruksverksamheten via en webbplats och en mobilapplikation.

Genom att kombinera fördelarna med kontrollsystemet för lufttryck, TLC+, med de specialiserade egenskaperna och tjänsterna som Agricolus plattform erbjuder, kan användaren förbättra den agronomiska skötseln på sin gård genom att arbeta på ett mer hållbart sätt. Användarna kan utnyttja prognosmodeller, övervakning av grödor med geolokalisering, fjärrobservation samt bearbetning av satellitbilder för att övervaka grödans hälsa samt förebygga skadedjur och sjukdomar och minska de rörliga kostnaderna med över 20 procent genom att använda rätt lufttryck i däcken. 

,– Som företag är vi mycket glada över att leda lantbrukets framtid. Vi tror att vi genom att skapa denna integrerade plattform med Agricolus kan inspirera fler lantbrukare att använda teknologiska innovationer som hävkraft för att förbättra sin verksamhet. Samarbetet med de mest lovande utvecklarna och uppstartsföretagen ger oss möjlighet att förse lantbrukarna med de intelligentaste digitala lösningarna för mer hållbart precisionslantbruk, säger Paolo Pompei, affärsområdeschef på Trelleborg Wheel Systems.

– Den nya integrerade plattformen bekräftar och stärker vårt strategiska partnerskap med Trelleborg. Vårt samarbete är resultatet av en delad vision för lantbrukets framtid, där hållbarhet spelar en nyckelroll. Vi vill främja den digitala transformationen i lantbrukssektorn genom att ge lantbrukarna användarvänlig, åtkomlig och innovativ teknik som stöder deras dagliga arbete på åkern, tillägger Andrea Cruciani, CEO för Agricolus.

Trelleborg och Agricolus fortsätter att förena sin expertis, sina resurser och sina tekniska lösningar enligt partnerskapsavtalet från 2019 för att stöda digitaliseringen av lantbruket genom att bygga innovativa molnbaserade lösningar.

Agricolus är ett innovativt uppstartsföretag som utvecklar lösningar för digitalt lantbruk. Företaget grundades 2017 i Perugia i Umbrien – Italiens ”gröna hjärta” – och strävar efter att hjälpa lantbrukare, organisationer och experter i sektorn att förenkla och effektivisera sitt arbete på åkern genom att använda avancerad teknik för insamling och analys av data.

About Däckavisen 1175 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!