Trelleborg avyttrar tjeckisk verksamhet

Foto: Trelleborg

Trelleborgkoncernen har tecknat avtal om att avyttra en tjeckisk verksamhet inom tekniska gummiprodukter. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget, vars huvudsakliga verksamhet finns i Nachod, Tjeckien, redovisas som Tillgångar som innehas för försäljning i den finansiella rapporteringen. Köpare är Kaprain, en tjeckisk investeringsgrupp.

Den avyttrade verksamheten hade en årlig försäljning om cirka 560 MSEK under 2020. Försäljningen och ska enligt Trelleborg inte ha någon väsentlig påverkan på koncernens resultat efter skatt.

Verksamheten utvecklar och tillverkar ett brett sortiment av specialutvecklade polymerprodukter såsom kilremmar och formgods till den generella industrin samt uppblåsbara fördämningar till infrastrukturer. I verksamheten finns också en gummiblandningsverksamhet och tillverkning av cykeldäck och -slangar.

– Det är mycket glädjande att kunna tillkännage denna avyttring. Vår översyn visade att det skulle krävas en strategiförändring, med tillkommande investeringar, för att kunna utveckla verksamheten på ett sätt som passar Trelleborg långsiktigt. Vi har förädlat bolaget på ett tillfredsställande sätt, med en förbättrad lönsamhet, och det får nu utvecklas vidare med en ny ägare som har ett starkare regionalt fokus, säger Peter Nilsson, VD och koncernchef för Trelleborg.

Avyttringen förväntas slutföras under slutet av det tredje eller början av det fjärde kvartalet 2021.

About Joakim Held 974 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!