Tredje vinsten i sommardäckstest för Continental

Bild: Continental

Tredje testvinsten för Continentals sommardäck under 2022 när nyheten SportContact 7 för första gången vinner i ett svenskt däcktest.

Den senaste månaden har Continental tagit hem hela tre förstaplatser i de svenska sommardäckstesten. PremiumContact 6 har sedan tidigare blivit testvinnare i både Vi Bilägares samt Aftonbladets däcktest. Den här veckan står det även klart att Continentals nyhet, SportContact 7, plockar hem sin första testvinst i svenska tidningar i samband med att det utses till testvinnare i AutoMotorSports test av sportigare sommardäck.

SportContact 7 är Continentals nya sportdäck som lanserades inför den här sommaren. Den nya generationen SportContact-däck ska tillföra både ökad prestanda samt säkerhet och där Continental i sitt utvecklingsarbete har satsat på att maximera körglädjen tillsammans med högsta möjliga grepp på både vått och torrt underlag, säkerhet och livslängd inom segmentet UUHP-däck (Ultra Ultra High Performance).

I AutoMotorSports sommardäckstest så tar SportContact 7 en överlägsen seger genom att prestera på en jämn och hög nivå genom alla testmoment. AutoMotorSport skriver bland annat att SportContact 7 är ett “Förnuftigt sportdäck med utmärkta säkerhetsreserver i vardagen” och summerar testet genom att skriva ”Continental SportContact 7 visar att ett sportdäck kan både vara sportigt och hållbart samtidigt som rullmotståndet är lågt för att spara på de dyra dropparna. Det räcker gott för en totalseger i vårt lilla test. Ibland kan man både ha kakan och äta den.”

Du hittar testet i sin helhet här. (betalvägg)

Sedan tidigare i år har Continental även vunnit en överlägsen testseger i Tyre Reviews där de slog fast att ”SportContact 7 sätter en ny standard i sportsegmentet”. Läs mer om det testet här.

SportContact 7 är Continentals första däck som är skräddarsytt beroende på dimension och bilmodell och passar för både sportiga elbilar samt konventionellt drivna sportbilar.

About Däckavisen 1055 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!