Första testvinsten för Continentals nya SportContact 7

Bild: Continental

Continental kammar hem förstaplatsen med nyheten SportContact™ 7 i Tyre Reviews Ultra High-Performance-test. SportContact™ 7 lanserades under 2022 och detta är därmed däckets första testvinst någonsin.

Jämfört med föregångaren, SportContact™ 6, har det nya SportContact 7 många förbättringar, bland annat ska bromsegenskaper på vått underlag förbättras med 8% och däcket ska dessutom vara 6% bättre vid broms på torrt underlag. Sammantaget ska köregenskaper och grepp i både våta och torra förhållanden blivit kraftigt förbättrade vilket syns i däcktestet där SportContact™ 7 placerar sig först i dessa områden med stor marginal.

Testet utfördes i en Toyota Supra med dimensionerna: 255/35 R19 (fram) och 275/35 R19 (bak).

– Det nyligen lanserade Continental SportContact™ 7 sätter ett nytt riktmärke på vått underlag samtidigt som det är lika bra på torrt underlag vilket ger ett imponerande avstånd till det näst bästa däcket. Med en sådan fördel på vått underlag är nya Continental SportContact™ 7 en välförtjänt testvinnare, och sätter en helt ny standard för UUHP-segmentet, säger Jonathan Benson från Tyre Reviews.

Nya SportContact™ 7 är den nya generationen av det sportiga sommardäcket SportContact™ 6. Med den nya generationen SportContact erbjuder Continental ett högpresterande, säkert och sportigt däck med lång livslängd. Under utvecklingen fokuserade Continental på att förbättra alla prestandakriterier för att kombinera maximal körglädje med maximal säkerhet och hållbarhet inom området UUHP-däck.

– Vilken vinst för SportContact™ 7! Med sin föregångares framgång är detta resultat ett bevis på Continentals engagemang för att utveckla klassledande och högpresterande däck. Vi är supernöjda med vinsten, särskilt eftersom det är första däcktestet för det nya däcket, säger Sara Paulin, marknadschef på Continental.

SportContact 7 är lämplig för sportiga bilar och finns i storlekar från 19 till 23 tum.

Det fullständiga däcktestet finns tillgängligt på följande länk: www.tyrereviews.com. Klicka här för att se det filmade materialet från testet.

About Däckavisen 1055 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!