Tre företag i däckbranschen med på superlista

Årets vinnare av Bisnodes undersökning Sveriges Superföretag har presenterats Endast runt en promille av Sveriges alla företag kvalar in på listan och tas ut efter en sammanvägning av bolagens tillväxt, vinst, avkastning, effektivitet, kapitalstruktur och finansiering. 

Det är sextonde året i rad som de mest högpresterande privata bolagen i svenskt näringsliv koras till Superföretag av data- och analysföretaget Bisnode. Totalt 709 företag kvalar in på listan, vilket motsvarar runt en promille av Sveriges alla företag. Tre av företagen på årets lista är verksamma i däckbranschen: ABS Wheels Sweden AB, Däckbolaget i Växjö AB samt Däck365 AB.
Av de tre bolagen är det endast Däckbolaget som är en renodlad däckverkstad.
Däckbolaget startades av Hans Karlsson 2007 och är medlemmar i Däckteam-kedjan. Däckbolaget omsatte år 2019, 17,4 MSEK och levererade ett resultat på 1,2 MSEK.
Däck365  är en e-handlar sajt som säljer däck, fälgar och kompletta hjul direkt till slutkund.  Däck365 kvalade in på plats 96 på listan.
ABS Wheels är en e-handels sajt som riktar sig direkt mot slutkonsumenter med försäljning av fälgar, däck och kompletta hjul. ABS kvalade in på plats 145 på listan.

Ett antal högt ställda kriterier måste uppfyllas för att bli ett Superföretag. Det handlar om att öka både omsättning och vinst samtidigt som företaget måste visa på stabilitet och långsiktighet i affären. Kriterierna måste uppfyllas minst fyra år i rad för att komma med på listan.  

– Vi vill hylla Sveriges hjältar, de som bygger Sverige med jobb och långsiktig värdeökning i näringslivet, säger Per Weidenman, analytiker på Bisnode. Att kunna se och lyfta fram trender och statistik hjälper enskilda företag att tydligare styra och se resultat av sina satsningar. 
About Joakim Held 954 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!