TracGrabber ska minska risken att köra fast

Foto: TrackGrabber

Efter att ha nått framgång på andra sidan Atlanten har nu TracGrabber kommit till Skandinavien. De patenterade hjulbroddarna ska erbjuda en snabb och effektiv lösning för att ta sig loss när ens fordon fastnat i snö, sand eller lera.

TracGrabbers set med hjulbroddar är ursprungligen framtagen för terrängbilar och tuff terrängkörning men har därefter även anpassats för vanliga personbilar, fyrhjulingar, skåpbilar ända upp till tunga lastbilar. Förutom privatpersoner och företag används TracGrabber av polis, ambulans och andra myndigheter i USA.

Hjulbroddarna går snabbt att montera och gör det enkelt att få loss fordonet när behovet uppstår. Det gäller dessutom alla tider på året eftersom TracGrabber fungerar lika bra på snö och is som på sand och lera.

Genom att koncentrerar bilens tyngd till en liten yta hjälper TracGrabbers tåliga gummiblock till att lyfta upp bilen från marken och trycka den framåt med en “paddelrörelse”. Broddarna fäster man lätt på de drivande hjulen, vilket innebär att man kan både köra framåt och backa med dem installerade.

TracGrabber fungerar lika bra på en personbil eller en minibuss som på en husbil eller en fyrhjuling. Se bara till att du har tillräckligt stora hål i fälgarna som man kan trä säkerhetsremmen igenom. Hjulet måste ha möjlighet att rotera fritt även om du väljer att svänga.

Eftersom broddarna är monterade på fordonets hjul får man hjälp hela vägen till säker mark. När du är åter på fast mark är det bara att ta loss broddarna. Broddarna passar även extra breda däck tack vare den extra långa säkerhetsremmen som används.

Du kan välja att antingen köpa ett tvåpack eller ett fyrpack med broddar beroende på fordon och behov. Broddarna kan du med fördel förvara i den medföljande påsen och använda nästa gång du behöver assistans längs vägen.

Planerad leveransstart är satt till 29 november.

About Joakim Held 1016 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!