Test World klara att testa isgrepp för EU-märkning

Foto: Test World

Inför införandet av den nya EU-däckmärkningen i maj har Test World börjat testa isgrepp för kunder vid sin anläggning i Ivalo, norra Finland.

Den nuvarande snöflinga/alptopp (3PMSF) märkningen indikerar att ett däck är lämpligt för både Centraleuropa och Norden, men i verkligheten är de tekniska kraven på dessa två marknader mycket olika. Nordiska vinterförhållanden är vanligtvis mycket hårdare än i Centraleuropa, med mer snö och is på vägarna.

Den nya symbolen för isgrepp har därför utvecklats för att hjälpa bilister att avgöra däckens lämplighet för olika vinterförhållanden.

Test Worlds toppmoderna inomhus-testanläggning är den perfekta platsen för att utföra isgreppstester året runt i en kontrollbar miljö. Skyddad från elementens variation och oförutsägbarhet möjliggör inomhus-testanläggningen högsta grad av noggrannhet och repeterbarhet.

– Den europeiska symbolen för isgrepp har varit efterlängtad i däckbranschen. Fram till i år har det inte funnits något officiellt sätt för tillverkare att identifiera däck som är lämpligt för de snöigare och isiga förhållandena under den nordiska vintern.  Test World kan erbjuda en helhetslösning som gör det möjligt för kunder att skicka sina däck till vår anläggning försäkrade om att vårt team av erfarna ingenjörer kommer att genomföra testningen till den standard som krävs, säger Jukka Antila, Technical Director at Test World.

Foto: Test World
Profilbild
About Däckavisen 723 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen