Subaru och Mercedes vinnare av GA-enkäterna

bilåterförsäljare pris generalagenter
Bild: MRF

GA-enkäterna 2022 presenterades för inbjudna från generalagenterna och återförsäljarföreningarna, hos Training Partner, Arlandastad. Subaru fick i år högsta betyget bland återförsäljarna på personbilssidan, medan Mercedes vann på lastbilssidan.

Landets MRF-anslutna märkesåterförsäljare har betygsatt affärsrelationen med sina generalagenter på över 130 viktiga punkter, i den s k GA-enkäten. Klaus Silfvenius, ansvarig för bilhandel på MRF, menar att upplevelserna hos handlarna verkligen lyser igenom svaren i år.

– Resultatet är bra, vi har fortsatt hög svarsfrekvens där årets enkät visar att skillnaderna mellan de bästa och de i den nedre delen har minskat, fortsätter Klaus Silfvenius.

Fjolårstvåan Subaru kämpade sig i år högst upp på prispallen, och puttade därmed ner förra årets vinnare Isuzu en placering. Subaru har under många år legat högt upp på rankingen men det här är första gången de placerar sig som vinnare:

– Glada medarbetare hos oss ger glada återförsäljare. Glada återförsäljare ger i sin tur glada kunder. Vi är ett tight gäng, säger Filip Frennby, varumärkesdirektör på Subaru.

MRF har även gjort en enkät för tunga lastbilar, där Mercedes vinner på jämnheten i betyg. Jens Tittel, chef Mercedes-Benz lastbilar Sverige, kommenterar resultatet:

– Jag är nöjd med att vi fick så mycket beröm från återförsäljarna för hur vi har agerat i en svår tid med brist både på bilar och delar.

About Däckavisen 1171 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!