Stenhøj anställer ny affärsenhetschef

Stenhøj DK A/S har från den 15 december 2021 anställt Thomas Støvring Harbo. Bild: Stenhøj

 Thomas Støvring Harbo har anställts som Business Unit Director med ansvar för Stenhøj DK och det finska bolaget Tecalemit OY, ett företag som liksom Stenhøj DK marknadsför och servar allt inom maskiner och testutrustning för verkstäder.

Med det övergripande ansvaret för både Stenhøj DK och Tecalemit OY kommer Thomas Støvring Harbo att finnas omväxlande i Danmark och Finland. Lars Hilker Madsen fortsätter på den tjänst som skapades förra året som affärsenhetschef och har det dagliga ansvaret för Stenhøj DK.

Thomas kommer med en bred erfarenhet från eftermarknaden – med huvudtyngdpunkten på däckbranschen, både inom produktionsledet, distribution och detaljhandel/kedjeverksamhet.

Thomas har arbetat många år på Michelin som teknisk säljare, regionchef, marknadschef och ansvarat för uppbyggnad och drift av Michelins utbildningscenter i Brøndby. Senare arbetade han i Hjulcentret som Regiondirektör, senare Direktör för Viborgkoncernens detaljhandelskedja “Viborg Service Center” i Tyskland och sedan som Direktör i Danmark, som ansvarig för att omvandla Hjulcenterkedjan till Euromaster.

Efter detta blev Thomas Director för Bridgestone Danmark under en period och senare Nordic Sales Director, med det övergripande ansvaret för försäljning och marknadsföring i hela Norden, där han haft det övergripande försäljningsansvaret för personbils-, lätta lastbils- och motorcykeldäck.

Utöver den breda kontakten med däckbranschen har Thomas även arbetat med kedjeverksamhet inom bilglas, som direktör för Dansk Bilglas A/S där han har bidragit till en strategisk förändring i företagets inriktning med fokus på mobil service.

– Vi är glada över att ha Thomas i teamet i Stenhøj DK och jag ser personligen fram emot att arbeta nära Thomas. Thomas har lång erfarenhet inom fordonsindustrin och har en bred branschkunskap som jag är säker på kommer att återspeglas i vår framtida tillväxtresa, säger Lars Hilker Madsen från Stenhøj DK.

About Däckavisen 1005 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!