STCC avslöjar utökad kalender för 2021

STCC TCR Scandinavia, foto: Anders Helgesson

STCC TCR Scandinavia avslöjar kalendern för säsongen 2021 med 18 tävlingar fördelat över sex helger med start i maj och final i oktober, en ökning med två tävlingshelger jämfört med 2020.

– Vi har arbetat frenetiskt sedan finalen med att färdigställa en kalender och vi är nöjda över att redan nu kunna avslöja ett starkt upplägg för 2021, säger Micke Bern, vd för STCC.

Ny i kalendern är Ljungbyhed Park som kommer att värd för årets andra tävling i slutet av maj, samtidigt som Anderstorp gör comeback i kalendern med årets näst sista tävling.

Ring Knutstorp kommer att stå värd för premiären i början av maj och efter Skåne-turnén fortsätter mästerskapet i Skellefteå, följt av klassiska Kanonloppet på Gelleråsen Arena i augusti. Finalen är åter tillbaka på Mantorp Park utanför Linköping i början av oktober.

– Vi är glada att kunna förlänga samarbetet med Knutstorp, Skellefteå, Karlskoga och Mantorp, samtidigt som vi får tillbaka Anderstorp i kalendern. Ljungbyhed är utgångspunkten för V8 Thunder Cars, Radical Cup Scandinavia och STCC, så det kändes helt naturligt att introducera den banan till den kommande säsongen, säger Micke Bern.

Trots den rådande pandemin och tack vare ett gediget säkerhetsarbete avslutade mästerskapet säsongen 2020 med en rafflande uppgörelse på Ring Knutstorp mellan Rob Huff, Robert Dahlgren och Tobias Brink. Segrande stod tidigare världsmästaren Rob Huff och Lestrup Racing Team.

Klasserna som tävlar med STCC under 2021 utökas där motorcykel-klassen Pro Superbike gör comeback och ansluter V8 Thunder Cars, Radical Cup Scandinavia, Formula Nordic och Legends.

Preliminär STCC-kalender 2021

7-8 maj – Knutstorp
28-29 maj – Ljungbyhed
18-19 juni – Skellefteå2
1-22 augusti – Gelleråsen
4-5 september – Anderstorp
2-3 oktober – Mantorp Park

About Däckavisen 772 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen