Snabbare, säkrare och enklare hantering av entreprenaddäck

Gripper är utformad för att hjälpa däckspecialister i en mängd förhållanden och situationer. Gripper gör däckhanteringen snabbare och säkrare. Dessutom minska risken för skador på däck och fälgar.

Gripper, installerad på en lastbilskran,erbjuder optimal flexibilitet så att föraren kan både transportera och montera de stora OTR- eller AGROdäcken och fälgarna och helt själv.

Det unika 3-punktsgreppet ger optimalt grepp och kontroll när du hanterar däck och fälgar. De exakta rotations- och lutningsfunktionerna gör att hårt och faligt arbete undviks samt skador på däck, fälgar och utrustning minimeras.

Gripper kranmodul kan enkelt och snabbt monteras på lastbilskranen med ett quick-shift-system. Fjärrkontrollsystemet integreras enkelt i kranens styrsystem.

Gripper har en lätt och kompakt design för att optimera tyngdpunkten kranens lastkapacitet. Kranmodulen ger extra tiltfunktion för kranen.

Med ett greppområde på Ø 2400mm (94”) och en lyftkapacitet på 2 ton vid CoG på 550mm kan Gripper hantera däck upp till 35” hjul. När du hanterar kompletta hjulmonteringar, kan Gripper hantera dubbemontage upp till 33” hjul beroende på däck och fälgar.

About Däckavisen 1169 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!