SFVF tecknar avtal om automatisk fordonsliggare

Fordonsbranschen
Bo Ericsson, VD SFVF, och Markus Englund, VD Fordonsliggare AB

Från och med 1 juli är det lag på fordonsliggare i verkstäder. Eftersom tillsynsavgifterna är höga är det viktigt att ta allvarligt på sättet att föra liggare på.

Sveriges Fordonsverkstäders Förening har tagit i beräkning att deras medlemsverkstäder behöver ha en så enkel och fungerande lösning som möjligt. Att köra den manuella gula boken bäddar precis som i andra branscher för problem.

– Vi har valt att teckna avtal med Fordonsliggare ID AB eftersom de levererar en ID06-ackrediterad lösning som är administrationsfri och har fungerat ända sedan 2010, säger Bo Ericsson på SFVF.

Markus Englund på Fordonsliggare AB säger:

– Erfarenheterna visar att det alltid blir strul och tillsynsavgifter när man väljer manuella eller oprövade system vid när lagen börjar gälla. Vi var med om det fenomenet då lagen kom till byggindustrin år 2016.

Flera byggbolag köpte oprövade lösningar både en och två gånger innan man hittade fungerande system för sina liggare. Det blev dyrt och medförde onödigt jobb för många.

– Det hedrar branschen att man gör gemensam sak med byggindustrin och väljer den icke-vinstdrivande ID06-lösningen åt sina medlemmar. Kampen mot oseriösa bolag och för en sund konkurrens blir starkare när branscher jobbar tillsammans och hjälps åt. Självfallet är jag glad åt att vi får vara med och leverera system som är beprövade sedan många år, säger Markus Englund.

Bosse på SFVF tillägger:

– En ny lag verkar först krånglig, men vi från branschorganisationerna gör allt för att våra medlemmar skall få en automatisk och så administrationsfri lösning som möjligt. Jag tror vi kommer få se nyttan av lagen för våra medlemmar inom några månader, i takt med att oseriösa aktörer rensas bort genom Skatteverkets tillsyn och samarbeten. Den sunda konkurrensen behöver stärkas så vi välkomnar lagen. Våra medlemmar skall ha verktygen för att enkelt möta lagkravet. Det skall vara lätt att göra rätt.

Se film om hur det går till

About Däckavisen 1165 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!